Támadásban és védekezésben sem sikerült semmi: Portugália-Magyarország 27-20 (16-9)

Az első perctől kezdve csak futott az eredmény után a magyar csapat. Sajnos sem támadásban, sem védekezésben nem sikerült az Izland elleni produkciót bemutatni. Ráadásul a két bíró sem igazán volt a helyzet magaslatán. A magyar csapat így is bejutott a középdöntőbe, és két pontot visz magával.
Vass Imre

2023. január 16. 22:10

Támadásban és védekezésben sem sikerült semmi: Portugália-Magyarország 27-20 (16-9)

Magyar szempontból rosszul kezdődött a találkozó, Sipos Adrián 48 másodperc után piros lapot kapott, mivel védekezés közben eltalálta ellenfele arcát. Miguel Ferreira hét lövést védett az első tíz percben és csak egy gólt kapott. A magyarok 6-1-es hátrányban kértek először időt, majd irányítót cseréltek, de a második góljukat csak a 15. percben szerezték. A támadójátékuk kilátástalan volt, többször eladták a labdát, ezért José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány 18 perc után már másodszor kért időt. A remekül védekező portugálok rendre kihasználták a létszámfölényes támadójátékkal próbálkozó magyarok hibáit, és betaláltak az üresen hagyott kapuba (13-4).

 

Rodríguez kapitány hiába variálta többször is csapata összeállítását, a védekezés nem működött kellő hatékonysággal, a támadások többségére a tanácstalanság volt jellemző, így a szünetben hét találat volt a hátrány. Az első félidőben nyolcszor adta el a labdát a válogatott, és 12 kapura lövést rontott.

 

 

A második felvonásban sem változott a játék képe, a magyaroknak a ki nem kényszerített hibáik miatt semmi esélyük nem volt az eredmény szorosabbá tételére, sőt, a különbség ismét elérte a kilenc gólt, a vége pedig meglepően és váratlanul súlyos, hétgólos vereség lett.

 

Székely Márton 13 védéssel zárt, a túloldalon Francisco Costa hat, Leonel Fernandes öt gólt szerzett, a Szeged irányítója, Miguel Martins kétszer talált be, Miguel Ferreira pedig szintén 13-szor védett.

 

A két csapat kilencedik egymás elleni mérkőzésén hat magyar siker mellett harmadszor győzött Portugália.

 

A csoport végeredménye:

1. Portugália 4 pont, 2. Izland 4, 3. Magyarország 4, 4. Koreai Köztársaság 0

 

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak. A középdöntőbe az első három helyezett jutott.

 

A magyarok - akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk - csütörtökön 35-27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, szombaton pedig hatgólos hátrányból 30-28-ra legyőzték Izlandot. A göteborgi középdöntőben az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársaság együttesével találkoznak.

 

Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, D csoport:

Portugália-Magyarország 27-20 (16-9)

Kristianstad, v.: Nacsevszki, Nikolov (északmacedónok)

Lövések/gólok: 49/27, illetve 41/20
Gólok hétméteresből: 4/2, illetve 2/0
Kiállítások: 4, illetve 6 perc

Magyarország:

Székely - Lékai, Szita, Bánhidi 2, Sipos, Ancsin 2, Rodríguez 1, cserék: Bóka 4, Ligetvári, Bodó 5, Hanusz 1, Rosta 4, Szöllősi, Ilic 1