Schadl csaknem 800 millióért vett ingatlanokat, Völner bizalmas adatokat kért tőle politikai ellenfele lejáratásához

Egyre több információra derül fény az egykori miniszterhelyettes és a végrehajtók elnökének korrupciós ügyéből.
Kékes Viktória

2023. február 02. 10:34

Schadl csaknem 800 millióért vett ingatlanokat, Völner bizalmas adatokat kért tőle politikai ellenfele lejáratásához

Újabb hangfelvételeket hozott nyilvánosságra a Blikk a Völner-Schadl korrupciós ügy kapcsán. Ezekben Schadl 70 milliós spanyolországi lakásáról cseveg egy barátjával:

 

R.: Milyen volt Spanyolország, doktor úr?

Schadl: Szupi, minden szupi, kérlek.

R.: Milyen a ház vagy a lakás?

Schadl: Az szerintem f.sza.

R.: Hadd kérdezzem már meg, hogy ott, az V. kerületben, meg itt a nagyon menő dolgok... meg a XIII. ugyanabban az értékben milyen lakást kapnál? Gondolom a kilátás sem ilyen, ugye?

Schadl: Igen, félmillió euróért olyan tengerparti villa van, hogy besz.rsz.

R.: Arra már te is azt mondod, hogy ellaknál, nemhogy H. ellakna ott?

Schadl: Abban igen, félmilliósban ellakna... A miénk vízparti, előtte három medence, két darab jakuzzi, maga a tenger, teniszpálya tartozik hozzá, mélygarázs van, normál körülmények, három szoba, egy fürdő, egy terasz... Kétszázezer euró, hetvenmillió forint... Én mondom, szívesen lennék nyugdíjas La Mangán. Nekem nagyon tetszett.”

 

A nyomozati anyagokra hivatkozva a Blikk azt írja, Schadl körülbelül 775 millió forint értékben vásárolt ingatlanokat:

 

Forrás: Blikk

 

A 24.hu közben arról ír, hogy a végrehajtói kar elnökétől próbált terhelő adatokat szerezni a Jobbik képviselőjéről, hogy felhasználja azokat a választási kampányban. A portál által megismert nyomozati anyagok alapján Völner Pál azzal akarta besározni a kilakoltatások ellen kiálló politikai riválisát, hogy jogosult volt ingatlanárverésen részt venni, így kilakoltatásban közreműködni. Csakhogy az akció kudarcba fulladt, a Jobbik jelöltje nem vett részt árverésen, Schadl Györgyöt letartóztatták, a korrupciós botrányba belebukó Völner Pált pedig nem is indították a 2022-es parlamenti választáson.

 

A Telex cikke pedig ezúttal a végrehajtók szemszögéből mutatja be a Völner-Schadl korrupciós hálózat működését, hogyan húzták be az embereket a maffiaszerűen működő rendszerbe, mennyi „osztalékot” kellett fizetni a zsíros állásért cserébe, és miért nem volt tanácsos ujjat húzni a végrehajtók elnökével.