Sárkányhajók a Tiszán: Márton Anita, Vadkerti Attila és Kanyó Dénes is lapátolt

Elmaradhatatlan látványosságai a Tiszán evező sárkányhajósok a Szeged Napja ünnepségsorozatnak.
Sárkányhajók a Tiszán: Márton Anita, Vadkerti Attila és Kanyó Dénes is lapátolt

Összesen 31 sárkányhajós csapat mintegy 550–600 versenyzője evezett a Tiszán 9 óra és fél 2 között szombaton. A sportolók versenyén vízre szálltak a Tornádó Team korcsolyásai, akik itt is jól mentek, de a Szeged Box Club és az SZNKE női kézilabdásai kemény ellenfeleknek bizonyultak. A Szegedi Judo SE, a Szedeák és a JégSárkányok néven induló gyorskorcsolyázók is bemutatták: nem csupán a tatamin, a parkettán vagy a jégen jók, hanem hajóban a vízen is elboldogulnak. 

 

 

Az 5. és 6. futamban a Szegedi Úszó Egylet sportolói, a Muréna búvárúszói és az úszók futamának „kakukktojásaiként” a Combat „D” SC Szeged kick-boxolói versenyeztek, de eveztek a női kosárlabdázók, a Titánok amerikai focistái, a Szegedi Sakkozók, a Tisza Volán kézilabdázói és jégkorongozói is.

 

Az amatőrök közül a Szögedi Röttenet, a SzegedSport, a JófejEK, a profiknál a Senior Center, a Hullámtörők, a VASárkányOK, a Vízisiklók szálltak vízre. Az iskolás versenyében a Vasvári, a József Attila, a móravárosiak, a Szélesvásznúak és a mórahalmiak csapatai küzdöttek.

Vélemények

mutasd mind