Sakál ölt meg egy vizslát Dorozsmán

A Dorozsmai Vadásztársaság hagyományos szilveszteri vadászatán támadt rá egy sakál az egyik vadász vizslájára, amelyet meg is ölt, Az esetről a Nimród Vadászújság a Facebook oldalán számolt be.

2019. december 29. 08:32

Sakál ölt meg egy vizslát Dorozsmán

A leírásból kiderült, az egyik vadász, Petrov András kutyája, Szikra, a rövidszőrű magyar vizsla szuka egy árokból lépett fel. A félméteres fűben azonban egy sakál lapult, aki a lendületben, ugrás közben torkon ragadta a kiváló munkaképességű kutyát.

A kutya gazdája elmondta, nem volt lehetősége lövésre.

A sakál a vizsla gégéjét átharapva azonnal nekifordult a puskás hajtósornak. Ám az igen sűrű részek, más kutyák, hajtók miatt érdemi lövést senki sem kockáztatott. A sakál a támadás után azonnal eltűnt a bozótosban.

A családot és a vadásztársaságot is nagy veszteség érte, hiszen a hét éves kutya munkája pótolhatatlan. A gyerekekkel együtt nőtt fel, családtagnak számított, kedves, barátságos vadásztárs volt.

A dorozsmai eset jól példázza, hogy a sakál kíméletlen ragadozó.

A róka csak az irháját mentette volna, azonban a sakált az ember közelsége, a korábbi lövések sem riasztották el. Ereje, bátorsága és agresszivitása sokkal nagyobb, mint eddig hittünk, hiszen a menekülés lehetősége mellett is az ölést választotta. A szelíd, barátságos kutya nem volt számára ellenfél.

Szikrát a vadászház mögött erdőben temette el gazdája.