Saját terveinél is jobban halad a kivitelező, nyár elején visszaköltözhetnek a Vedres utcába az ovisok

Már túljutott a felén a Vedres Utcai Óvoda felújítása. A keddi bejáráson a kivitelező projektvezetője elmondta, saját terveikhez képest is jól állnak, májusban elkészülnek a munkálatokkal. Az óvodások nyár elején költözhetnek vissza az épületbe.
Dombai Tünde

2023. március 07. 13:34

Saját terveinél is jobban halad a kivitelező, nyár elején visszaköltözhetnek a Vedres utcába az ovisok

– Már fényévekkel eltávolodtak attól, ahogy decemberben itthagytuk az óvodánkat. Örülök, hogy az önkormányzat és a kivitelező is szívén viseli a korszerűsítését – gyönyörködött Havlikné Rácz Andrea tagóvoda-vezető a felújítás alatt álló Vedres utcai intézményben. Hozzátette, a 200 férőhelyes ovi tíz csoportjába 186 gyerek jár; őket átmenetileg a Temesvári körúti régi óvodaépületben helyezték el. 

 

Mihálik Edvin, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, aki ősztől beíratja ide a gyerekét, sokkal korszerűbb óvodába hozhatja. – Az intézményt 323 millió forint uniós forrásból és 101 millió forint saját erőből, összesen 424 millió forintból újítja fel a szegedi önkormányzat. A munkálatok idejére a gyerekeket a Temesvári körúti óvodába viszik a családok. A beruházás eredményeképpen az óvoda energiafelhasználása a korábbi tapasztalatok alapján akár 60 százalékkal csökkenhet. 

 

 

Lényeges szempont a Zöld város programban, hogy minél több intézményt újítsunk fel, illetve minél több energiát takarítsunk meg, ez a valódi rezsicsökkentés. Ezzel a Vedres utcai óvodával és a Felsővárosival együtt összesen már 14 óvoda korszerűsítését végzi el az önkormányzat – tette hozzá a képviselő. Mindhárom újszegedi óvoda megújult. 

 

Lippai Péter, a kivitelező Meridian Technic Kft. projektmenedzsere megmutatta, elkészültek az aljzatszigeteléssel, kicserélték a külső nyílászárókat, jelenleg burkolnak belül és az időjárástól függően kívül is. Szerelik az elektromos hálózatot, a fűtés is megvan részben, folyamatosan szerelik fel a fűtőtesteket. Rövidesen elkezdik a belső ajtók cseréjét, a napelemrendszer kiépítését, valamint a légtechnikai szereléseket.