Ruzsa Roland vállalja a felelősséget, és kérjen bocsánatot! – Nemes István olvasói levele

A KDNP-s képviselő viselkedése nem fér össze városunk értékeivel, bocsánatkérést várunk! – írja olvasónk.
Szeged.hu

2022. október 19. 14:33

Ruzsa Roland vállalja a felelősséget,
és kérjen bocsánatot! – Nemes István olvasói levele

Tisztelt Ruzsa Roland képviselő úr!

Emlékeztetni szeretném, Kiskundorozsma lakói önt azzal bízták meg, hogy képviselje őket a szegedi közgyűlésben. Szomorúan vesszük tudomásul, hogy az elmúlt néhány hónap alatt még nem sikerült felnőnie ehhez a megtisztelő feladathoz. Sőt, viselkedésével csak azt bizonyította, hogy egyáltalán nem szolgált rá a dorozsmaiak bizalmára!

 

Rendkívül méltatlan ugyanis a képviselői hivatáshoz az, ha valaki látványosan fittyet hány városunk rendjére és közösségünk szabályaira. Márpedig ön pontosan ezt teszi azzal, hogy egészséges, életerős fiatalember létére a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen parkol 40 millió forintos luxusautójával a városháza előtt. Hivalkodó terepjáróján látszik, hogy ön egy vagyonos ember, azonban helyi politikusként ilyen pökhendiséget nem engedhet meg magának!

 

Különösen tiszteletlen dolog volt, hogy amikor megkérdezték öntől, van-e mozgáskorlátozott igazolványa, és csak annyit felelt:

 

– Úgy nézek ki?

 

Képviselő úr, nem mindenkin látszik ám, hogy mozgásában korlátozott!

Vannak, akikről első látásra nem is gondolná, milyen fájdalmak árán tudnak csak hosszabb távokat gyalog megtenni. Az a parkolóhely értük van, hogy nekik kicsit könnyebb legyen. Nem azért olyan széles, hogy ön kényelmesen parkolhasson a fehér luxusterepjárójával, hanem azért, hogy ők akadálymentesen ki- és be tudjanak szállni.

 

Tisztában vagyunk vele, hogy ön nem szegedi, hanem elég messziről, Méhkerékről jött hozzánk (azért a képviselői felelősségéről kicsit több fogalma is lehetne, hiszen rokonai aktívan politizálnak a román nemzetiségi önkormányzatban). Minket ez nem zavar, Szeged egy befogadó város, ahol önt is szívesen látjuk! De hadd idézzem a Fidesz propagandaplakátjait:

 

„Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!”

 

Nos, aki Szegedre jön, attól meg mi elvárjuk, hogy tisztelje a szabályokat, például ne parkoljon le olyan helyre, amit a mozgásukban korlátozott társainknak tartunk fönn. A KRESZ-t nem sikerült betartania. És ami legalább ennyire fontos, hogy mi Szegeden azokat a politikusokat tiszteljük, akik vállalják a felelősséget a tetteikért. Önt rajtakapták egy szabálytalanságon, arrogáns megjegyzések helyett ilyenkor bocsánatot kellene kérnie és megígérni, hogy ez többé nem fordul elő. Nálunk ugyanis így szokás. Várjuk a nyilvános bocsánatkérését!

 

Üdvözlettel:

 

Nemes István