Ruzsa Roland Dorozsma KDNP-s közgyűlési képviselője rokkant helyen parkol, és nem szégyelli

Volt hely a Széchenyi téren, mégis úgy gondolta, odaáll a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóba a minitank BMW-jével. Ha lett volna rokikártyája, nem érdekel, de így...
Garai Szakács László

2022. október 18. 14:57

Ruzsa Roland Dorozsma KDNP-s
közgyűlési képviselője rokkant helyen parkol, és nem szégyelli

Pofátlan parkolásos tartalmat napi szinten lehetne gyártani, nem is nagyon kellene keresni a szabálytalankodó autósokat, épp ezért, ha nem is unalmas, de egyre kevésbé érdekes ez a téma. Viszont, ha nem átlagember parkol így, és majdhogynem röhögve intézi el a dolgot, akkor azért az mégis tud bosszantó lenni. Mint ez a fehér X6-os BMW is esetében is volt.

 

Ami, mint kiderült, Ruzsa Roland, dorozsmai KDNP-s önkormányzati képviselőjé.

 

Megálltam a városházával szemben a magnóliafa árnyékában, volt még egy kis időm a következő közelben lévő mítingig, és épp azon bosszankodtam, hogy lehet valaki ilyen... Ilyen, hogy rokkantkártya nélkül parkol a fenntartott parkolóban, amikor megérkezett Ruzsa Roland, aki rögtön azzal kezdte:

 

 

– Csak nem rakja fel az autómat a netre?

 

– Így, hogy most már tudom, hogy a magáé...

 

– Miért? Rossz helyen állok?

 

– Van mozgáskorlátozott igazolványa?

 

– Úgy nézek ki?

 

Megállapítottuk, hogy nem. Ezután még megbeszéltük, hogy vele is interjúznék a képviselői sorozatunkba, sőt, párttársával, Mihálffy Bélával közösen beszélhetnek arról, hogy 2019-től kezdve milyen eredményeik voltak Dorozsmán, és hogy mit tervez a ciklus hátralévő részében. Izgulok, hogy visszajelez az interjú kapcsán.

 

Az mindenesetre, mondjuk így, irritáló, hogy egy önkormányzati képviselő úgy gondolja, megengedheti magának, hogy így parkoljon. És azt is megengedheti magának, hogy így reagáljon. Pedig az elnézést kérés lenne a minimum.

 

Ja, és ha már rokkantkártyája nincs Ruzsa Rolandnak, traffipaxdetektora van. Egy GPS800 detektor volt a BMW műszerfalán. Az eszköz a róla szóló leírás szerint „GPS alapon jelzi száz százalékos pontossággal Európa összes telepített traffipaxát! Hatékony védelem az összes új magyar szupertraffipax ellen is!”

 

A készülék 750 méterről jelez.

 

Azaz ezzel a BMW-vel nemcsak parkolni nem szeretnek szabályosan, hanem menni sem, a gyorshajtás a jelek szerint alapértelmezett, elfogadott „tevékenység” ennél az autónál.