Rózsás nyárköszöntő Szőregen

A szombati Rózsaünnep előtt pénteken már számos színes rendezvénnyel várják a vendégeket Szőregre. A mulatság és a jókedv garantált, az idő remeknek ígérkezik, ahogyan a fellépők is.
Bod Péter

2022. június 23. 17:40

Rózsás nyárköszöntő Szőregen

A pénteken délután kezdődő Szőregi Nyárköszöntő helyszíne, ugyan úgy, mint a Rózsaünnepé, a Monti-park lesz, ahol elsőként 16.30-tól a a Csiga Duó lép fel, akiket a Suhancok néptáncbemutató követ, majd szőregi óvodások műsora kezdődik 18 órától, hogy ezt követően valami mással folytatódjon a helyi ünneplés.

 

A színpadot 19 órától a Blues Bell zenekar foglalja el, akiket 20.45-től a Happy Gang, és 21.30-tól Varga Viktor követ, amivel véget érnek a zenekari produkciók.

 

A java lehet, hogy ekkor még hátra lesz, mert 22 órától indul a Retro házibuli, amelyen Száraz Ferenc Dry és dj. Sindel vezényelnek. 

 

Szőregi barangolás elnevezéssel Monostori András idegenvezetése mellett ismerkedhetnek az érdeklődők pénteken Szőreggel. Két turnus indul, az első 16, a második 18 órától. 

Szombaton délután ötkor indul a Rózsaünnepi felvonulás, 19 órától tartják a Rózsaünnepi megnyitót, utána avatják a Szőregi Rózsahölgyeket, közben fellép a Szeged Táncegyüttes, majd átadják a Szőregért érem és az Év dísznövénykertésze díját. 

 

Egymás után lép fel ezt követően 19.45-től a Magyarlapádi hagyományőrző néptáncegyüttes, az ABBA Tribute Show és Szélpál Szilveszter. Zárásként 22 órától utcabálat tartanak a Green6 Együttessel.