Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Jászapáti és a vegyesváltó is nyolcadik

Jászapáti Petra és Nógrádi Bence 1000 méteren, valamint a magyar 2000 méteres vegyesváltó egyaránt nyolcadik lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók drezdai világkupaversenyének szombati napján.
Vass Imre

2023. február 04. 19:39

Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Jászapáti és a vegyesváltó
is nyolcadik

Nógrádi és a táv friss Európa-bajnoki bronzérmeseként Jászapáti a kisdöntőben szerepelt a „középső távon”, ott pedig mindketten harmadik helyen értek célba. Egyéniben szintén a B fináléig jutott Sziliczei-Német Rebeka 1500 méteren, de ott utolsó lett, így összességében 15. helyen zárt.

 

A vegyesváltó Bácskai Sára Luca, Jászapáti, Nógrádi, Talabos Attila összeállításban sikerrel vette a pénteki negyeddöntőt, de az elődöntőben - ahol Talabos helyett Tiborcz Dániel szerepelt - a dél-koreai és olasz négyes mögött végzett, így a kisdöntőben korcsolyázhatott. Az 5-8. helyről döntő futamban Bácskai és Talabos mellett a fiatalok, így Szigeti Dóra és Major Dominik kapott lehetőséget, a magyar stafétát azonban szabálytalanság miatt kizárták, ezért nyolcadik lett.

 

A 3000 méteres női váltó Jászapáti, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Sziliczei-Német összeállításban könnyedén vette a pénteki negyeddöntőt, a szombati elődöntőben viszont ugyanez a négyes a holland és a kínai kvartett mögött végzett, így vasárnap a kisdöntőben versenyezhet.

 

Vasárnap 500 és újabb 1500 méteres versenyt rendeznek a németországi városban, illetve a két nem váltódöntőire kerül sor. A vk-sorozat jövő hétvégén a hollandiai Dordrechtben zárul.