Rostáék könnyen győztek, most már csak szurkolni kell Svédországnak: Zöld-foki Köztársaság– Magyarország 30–42

Akkor jut a magyar férfi kézilabda-válogatott a negyeddöntőbe, ha a társházigazda svédek a B csapatukkal este legyőzik Portugáliát. Hát... Drukkoljunk...
Garai Szakács László

2023. január 22. 17:50

Rostáék könnyen győztek, most már
csak szurkolni kell Svédországnak: Zöld-foki Köztársaság–
Magyarország 30–42

Zöld-foki Köztársaság–Magyarország 30–42 (15–22)

Olimpiai kvalifikációs világbajnokság, Göteborg, Scandinavium Arena, 2. csoport, 3. játéknap, 3899 néző. Vezette: Vladimir Jovandić, Marko Sekulić (szerbek).

Zöld-foki Köztársaság: Almeida, Gonçalves – D. Pina 3, Santos, Araujo 6, L. Semedo 3, Fortes, B. Landim 8/1, Moreno 6, Andreade 2, A. Furtado 1, Correia, F. Landim, E. Semedo 1., G. Furtado, N. Pina. Szövetségi kapitány: Ljubomir Obradović.

Magyarország: Mikler, Székely – Bóka 7, Bodó 7, Hanusz 6, Bánhidi 5, Ancsin 4, Rodríguez 3, Sipos 1, Rosta 7/2, Ilic 1, Szita 1, Bujdosó. Szövetségi kapitány: Chame Rodríguez.

Hétméteresből: 3/1, illetve 2/2.

Kiállítások: 8, illetve 2 perc.

 

A magyar válogatott tizennyolc fős keretéből ezúttal Kovacsics Péter és Palasics Kristóf maradt ki.

 

Nagy lendülettel kezdett a válogatott, és bár védekezésben időnként nem teljesített tökéletesen, szinte minden kapott gól után gyors ellenakciót vezetett és öt perc alatt 5–2-re ellépett. A meccs negyedénél már 11–5-ös hátrányban voltak a zöld-fokiak, akik védekezésben nem léptek ki az átlövőkre, ezt kihasználva Ancsin Gábor és Bodó Richárd is nagyobbnál nagyobb gólokkal növelte a különbséget, Rodríguez Álvarez Pedro pedig egy hát mögötti mozdulattal pörgette a hálóba a labdát.

 

 

A 26. percben a Scandinavium csarnok óriáskivetítőjén látható volt egy néző, aki elaludt a lelátón, ez jól jellemezte a mérkőzés színvonalát és hangulatát...

 

A második felvonásban 7 a 6 elleni támadójátékkal próbálkoztak az afrikaiak, és mivel jól alkalmazták ezt a taktikai elemet, tartották a lépést, de a hátrányukat nem tudták csökkenteni. Nyitott védekezéssel is próbálkoztak, ám ez sem vezetett eredményre, mert magyar oldalon továbbra is jobban működött a támadójáték, mint a védekezés. Öt perccel a vége előtt már tíz gól volt a különbség, az ellenfél fáradt, ezt pedig üres kapuba lőtt gólokkal használták ki Bodó Richárdék.

 

Amennyiben a 20.30-kor kezdődő meccsen az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Svédország legyőzi Portugáliát, a magyarok a csoport második helyén végeznek, és továbbjutnak a szerdai, stockholmi negyeddöntőbe, ahol Dánia vagy Egyiptom lesz az ellenfelük.

 

Bár már ott tartanánk...

 

(MTI)