Rosta Miklós: Hatvan perc koncentráció kell Izland ellen a győzelemhez

Győzelemmel kezdte a svédországi kézilabda világbajnokságot a férfi magyar válogatott. Mikler Rolandék egy nem túl színvonalas mérkőzése magabiztosan nyertek a dél-koreai válogatott ellen.
Vass Imre

2023. január 13. 15:28

Rosta Miklós: Hatvan perc koncentráció kell Izland ellen a győzelemhez

A Dél-Korea ellen 35–27-re megnyert mérkőzésen a magyar gólok negyven százalékát a Pick Szeged játékosai hozták össze, a 35-ből 14-et szereztek Rosta Miklósék. A magyar 20-as öt gólt szerzett. Egy mai interjúban elmondta, belülről nehezebb volt a mérkőzés, mint az kívülről látszódott. Főleg a mérkőzés elején nagyon pontosan és keményen kellett játszaniuk. A második félidőben volt egy kis zavar a támadásban, a koreaiak emberfogásos védekezése nem igazán feküdt nekik, de azért nem kellett izgulni, végig kézben tartották a meccset.

 

 

Szombaton nehezebb mérkőzés következik Izland ellen. Rosta Miklós is kemény mérkőzésre számít, hiszen Izland teljesen más súlycsoportba tartozik, mint Dél-Korea. Szerinte a győzelemhez az kell, hogy hatvan percen keresztül úgy játszanak, mint Korea ellen az első félidőben, fegyelmezetten, koncentráltan és üresjárat nélkül. A beállós szerint a jó védekezésük jó alapot adhat minden mérkőzésen ehhez kell még Mikler Roland és Székely Márton remek kapusteljesítménye is, amire szintén szükség van. Támadásban felkészültek Izland ellen, megvannak a játékaik ahhoz, hogy feltörjék a védelmüket.