Romániában kezdték az évadot a szegedi táncosok

Másfél hónapos nyári szünet után a romániai Szatmárnémetiben kezdte az idei évadot a Szegedi Kortárs Balett. A tavaly februárban bemutatott Abszurdia című produkciójuk itt is nagy sikert aratott. Szegeden október 19-én mutatják be Enrico Morelli Orfeusz és Euridiké című koreográfiáját.

2018. augusztus 26. 09:18

Romániában kezdték az évadot a szegedi táncosok

Augusztus 20-án kezdődött és ma este ér véget a romániai Szatmárnémetiben a 17. Partiumi Magyar Napok.

Az egyhetes fesztivál programjában többek között fellépet Herczku Ágnes és a Banda, a Budapest Bár, valamint Király Viktor is.

A gazdag színházi program keretében a helyi Északi Színház épületében mutatkozott be a Maros Művészegyüttes, az Udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a Magyar Állami Operaház a Figaro 2.0 – Gördülő opera című vígoperájával, valamint a Szegedi Kortárs Balett. Juronics Tamás társulata a tavaly februárban bemutatott Abszurdia című koreográfiával aratott nagy közönségsikert az erdélyi városban.

A 30. évadát június 27-én egy budapesti premierrel zárta a Szegedi Kortárs Balett. Akkor a Művészetek Palotájában mutatták be az Orfeusz és Euridikét, amelyet Enrico Morelli koreografált.

Az olasz koreográfus, aki már harmadik alkalommal dolgozik együtt a szegedi együttessel, az egyik legősibb és legszívszorítóbb szerelmi történetet vitte színre.

A budapesti premier után a darab szegedi bemutatóját október 19-én láthatjuk majd a Nagyszínházban.

 

Címlapon

mutasd mind