Havi 37 millió forintot keresett tavaly Rogán Antal

Még a legalacsonyabb jövedelmű miniszter is több mint négyszer annyit keresett, mint az országos bruttó átlagbér.
Kékes Viktória

2022. június 23. 08:08

Havi 37 millió forintot keresett tavaly Rogán Antal

Azt egyelőre nem tudni mennyit keresnek a májusban kinevezett kormánytagok (a parlament a múlt héten egy törvénymódosítással Orbán Viktorra bízta, hogy mennyi pénzt ad kormánya tagjainak), de a 2021-es adózási adatokból az RTL Híradó megnézte mennyit kerestek a miniszterek tavaly. Ezekből az derült ki, hogy

 

Még a legalacsonyabb jövedelmű miniszter is több mint négyszer annyit keresett, mint az országos bruttó átlagbér. A negyedik Orbán-kormány tagjai átlagosan 3 millió forint körüli jövedelem után adóztak 2021-ben. A legkevesebbet az egyetlen női kormánytag, Varga Judit vitte haza. A legjobban Rogán Antal keresett, aki miniszteri munkája mellett feltaláló is. 

 

Ennek köszönhetően a propagandaminiszter tavaly havi bruttó 37 millió forintból gazdálkodhatott. Ez a 458 ezer forintos bruttó átlagbérnek közel nyolcvanötszöröse.

 

A kormányba idén visszatérő Lázár János sem panaszkodhatott, csak a nemzeti ménesbirtokból havi közel egymillió forint jövedelme volt tavaly. Ezen kívül három még ennél is jövedelmezőbb pozíciója volt, és a földjei kiadásával is szépen keres. Tavaly így havi 4 millió 200 ezer forint után fizetett adót.

 

Az RTL Híradó hiába kérdezte, egyelőre nem lehet tudni mennyit fognak keresni az ötödik Orbán-kormány tagjai. Amit viszont biztosan tudunk, hogy a miniszterelnök fizetését nemrégiben emelték duplájára, Orbán Viktor fizetése így havi 4,8 millió forintra emelkedett.