Robbanás és tűz a Hunyadi térnél

A robbanás következtében egy udvaron álló ház fala kidőlt, a tetőszerkezetének egy része beomlott. Az első információk szerint egy ember súlyosan megsérült.
Vass Imre

2022. január 11. 15:11

Robbanás és tűz a Hunyadi térnél

Kedden délelőtt tűzoltó autók, mentők és rendőrautók álltak a Hunyadi téren. Szemtanúk elmondása szerint 12 óra körül egy robbanás hangja hallatszott. A detonáció egy udvaron álló lakóházban történt, melynek falai kidőltek, tetőszerkezetének egy része beomlott.

 

A tűzoltók 3 autóval érkeztek a helyszínre és megkezdék a tűz oltását. Közben a mentősök egy súlyos sérült állapotát próbáltak meg az utcán stabilizálni. Az illető felsőteste csúnyán megégett. Érte mentőhelikopter érkezett. Mint kiderült testének 50-60 százaléka megégett, még a légútja is égési sérülést szenvedett. Jelenleg életveszélyes állapotban van.

 

Jelenleg az MVM szakemberei is a helyszínen vannak.

 

Molnár Krisztina, a megyei katasztrófavédelem sajtóreferense a Szeged Televíziónak elmondta, több mint húsz tűzoltó érkezett a helyszínre, akik azonnal megkezdték az oltást. A robbanás következtében beszakadt a tetőszerkezet, emiatt a tűzoltók számára is veszélyessé vált az oltás. Létrával, a tetőn át próbálták meg oltani a lángokat. Robbanás után a szomszédok egy embert mentettek ki az épületből, őt a tűzoltók vitték ki az utcán várakozó mentőautóhoz.