Richter Egészségváros a Széchenyi téren – Szegedi Híradó 2023. május 25.

Nézze online a Szeged Televízió híradóját!
Garai Szakács László

2023. május 25. 19:00

Richter Egészségváros a Széchenyi
téren – Szegedi Híradó 2023. május 25.
  • Háromszoros áron vásárolt a kormány túlárazott segélycsomagokat rászorulóknak, amelyeket kormánypárti politikusok osztottak ki, többek között Mihálffy Béla szegedi képviselő is. Az Átlátszó.hu bírósági úton perelte ki azokat a dokumentumokat, amelyek alapján kiderült, súlyos visszaélések történtek. Mihálik Edvin szerint valaki nagyot kaszált a rászorulókon és választ vár arra, hogy hova tűnt a pénz.
  • Elkészült a Szetáv geotermikus fejlesztése a tarjáni hőkörzetben is. Az európai szinten is egyedülálló, a teljes várost lefedő projekt 22 milliárd forintból valósul meg, a befejezéséig még egy év van hátra. A geotermikus energiának köszönhetően több mint 25 ezer tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a szegedi levegőbe és jelentős megtakarítás is elérhető, főleg a jelenlegi gázárak mellett.
  • Motorozik és régiségeket gyűjt az Év tűzoltója. Domonkos Gábor 29 éve dolgozik a szegedi tűzoltó-parancsnokságon. Szerinte nincs jelentősége a rendfokozatnak, mert ez csapatmunka, a tűzoltók csak egymásra számíthatnak. Nagyon büszke az elismerésre, de még ennél is jobban a gyermekeire.

 

És ez még csak három izgalmas téma a mai Szegedi Híradóból!