Riadjunk, Müller Cecília szerint is nagyon meleg van!

Vigyázzunk a nyunyókákra is ebben a hőségben!

2021. június 22. 06:40

Riadjunk, Müller Cecília szerint is nagyon meleg van!

Szombat óta hőségriasztás volt érvényben. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közös közleménye szerint a tisztifőorvos elrendelte a legmagasabb, harmadfokú intézkedést, amely kedd 0 órától csütörtök éjfélig lesz érvényben. Az NNK és az OKF azt ajánlja: 11 és 15 óra között – lehetőség szerint – ne tartózkodjanak a napon, és mindenki védekezzen megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel a leégés ellen.

Szóval már kormányzati szinten is hatalmas a forróság, Müller Cecília is megmondta, itt a hőség. Huszonkét fokról melegszik fel a levegő, egészen harminchatig. A szél délnyugatias lesz, közepesen erősen fúj. Egy-két díszfelhő délután lehet az égbolton, egyébként csak a csillag, ami ontja magából a forróságot. Mondjuk, ebben semmi újdonság nincs, mindig ezt csinálja, akkor is, ha éppen mínusz tizenöt fok van, csak akkor éppen úgy állunk, hogy nem érzékeljük.

De a sosemvolt télből jöjjünk vissza a forró mába: a levegő minősége megint alaposan leromlott, a szálló por nem bír magával:

A polleneket nem érdekli a hőségriadó, megállíthatatlanul szóródnak.

Csak szóródnak és szóródnak ma is. Nézze meg, nagyobb méretben, az allergiásokat bosszantó növényeket, kattintson ide!

Az olvasót viszont érdekelje a hőség:

  • (ásvány)víz nélkül tényleg ne induljanak el ma,
  • ahogy föntebb is olvasható, ebédidő környékén ne tartózkodjanak a napon,
  • napszemüveg, és esernyő – az árnyékolás miatt.

gszl

Vélemények

mutasd mind