Rendhagyó kiállítással segíti a szülőket az iskolaválasztásban az Agóra: tablókon a szegedi általános iskolák kínálata

Idén először rendez iskolaválasztó kiállítást az Agóra. A járványveszély miatt most kirakattárlaton mutatkoznak be a szegedi általános iskolák az Agóra udvarán. Az új kiállítással a leendő elsősök és szüleik iskolaválasztását szeretnék megkönnyíteni.

2021. február 22. 15:09

Rendhagyó kiállítással segíti a szülőket az iskolaválasztásban az Agóra: tablókon a szegedi általános iskolák kínálata

– A tavaly októberben rendezett sikeres pályaválasztási kiállításunk után gondoltuk úgy, hogy a jövőben nemcsak az általános iskolák nyolcadikosainak pályaválasztását, hanem a nagycsoportos óvodások szüleinek iskolaválasztását is igyekszünk segíteni. Ezért jött létre ez a kiállítás, első alkalommal a járvány miatt rendhagyó módon, egy kirakattárlat formájában – mondta el Orbán Hédi, a Szent-György Albert Agóra igazgatója.

A különleges kiállítás a Szent-Györgyi Albert Agóra udvarán látható. Mivel az épület nem látogatható, ezért az intézmény ablakaiban rendezték be azt a tárlatot, amelyen a szegedi általános iskolák mutatkoznak be.

Az idei első kiállítás célja, hogy az iskolakezdés előtt álló családok jobban megismerhessék a szegedi oktatási intézményeket, amelyek nyílt napokat egyelőre nem tudnak tartani.

A kiállítás fő eleme minden iskola esetében egy tabló, amit gyerekek munkáiból állítottak össze. A Jerney-iskoláról például kézzel írt diákvélemények olvashatók, a Gregor és a Zrínyi tanulói pedig gyerekrajzokkal igyekeznek bemutatni saját iskolájukat.

Minden iskola egyedi tablót készített (fotók: Szabó Luca)

A Tarjáni Kéttannyelvű tablóján pedig fotós bemutatkozás olvasható a tanítókról, illetve tagozataikról is tájékoztatnak, a Bonifert-iskola és a Rókusi Általános Iskola pedig QR-kódokat helyezett el a tablón, amelyek bemutató órák, videók linkjeire vezetnek.

Az úgynevezett kukucskáló tárlat mától a Kálvária sugárúti főbejárat felől közelíthető meg, amely minden nap reggel fél 8 és délután 5 óra között, illetve szombatonként 12 óráig áll nyitva a látogatók előtt egészen március végéig.

– Bízunk benne, hogy a járványügyi szabályok néhány hét múlva már lehetővé teszik, hogy megrendezzük a Suli-nyitogató elnevezésű programunkat is az intézmény udvarán, ahol szabad téren, egymástól megfelelő távolságban várják majd a szegedi általános iskolák egy-egy standon a családokat. Március 19-én és 20-án szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy személyesen is találkozhassanak az intézmények tanítóival a beiskolázás előtt álló diákok és szüleik, és akár kérdéseiket is feltehessék – mondta Orbán Hédi.

Az Agóra kirakattárlatán a következő iskolák képzési kínálata tekinthető meg

 • Béke utcai Általános Iskola
 • Bonifert Domonkos Általános Iskola – Makkosháza
 • Gregor József Általános Iskola – Újszeged
 • Jerney János Általános Iskola – Kiskundorozsma
 • Kossuth Lajos Általános Iskola – Szőreg
 • Petőfi Sándor Általános Iskola – Bálint Sándor Tagiskola, Tápé
 • Petőfi Sándor Általános Iskola – Petőfitelep
 • Rókusi Általános Iskola – Kossuth Lajos sugárút
 • Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola – Építő utca
 • Zrínyi Ilona Általános Iskola – Mérey utca
 • Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola – Dobó utca
 • Szegedi Arany János Általános Iskola – Kukovetz Nana utca

rag