„Remek ötlet, kár, hogy hamarabb nem jutott eszükbe” – csak az nem élvezi a szabad rakparti hétvégéket, aki nem akarja

Estefelé eddig is megtelt a Huszár Mátyás rakpart fiatalokkal, a tiszai naplementét néző szerelmesekkel, gyerekeikkel sétáló családokkal. Annyi a különbség, hogy a lezárt hétvégéken nem kell az olykor száguldozó autósok és motorosok között lavírozni, hogy lejussanak Szeged főutcájára, a Tiszára. És persze egy sor jó kis program is hiányzott innen, ami eddig itt nem volt.

2020. augusztus 16. 14:07

„Remek ötlet, kár, hogy hamarabb nem jutott eszükbe” – csak az nem élvezi a szabad rakparti hétvégéket, aki nem akarja

Szombaton a Szegedi Nemzeti Színház, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és Szegedi Kortárs Balett változtatta kulturális negyeddé a rakpartot. A szombati zenés, táncos, színházas rendezvényen azt kérdeztük a szegediektől (és attól is, aki nem szegedi), hogy mi a véleményük, jó ötlet-e átadni a gyalogosoknak a rakpartot, és hogy van-e értelme programokat szervezni ide.

„A Tisza látványa fenséges”, „nem kell az autókat kerülgetni”, „nem kell félni, ha lelépünk a járdáról”; „jó a levegő”; „Én egy sétálóutcát csinálnék kulturális rendezvényekkel” – ilyen és hasonló véleményeket mondtak az általunk megkérdezett szegediek a rakpart szombati programjain. Egy apuka szerint összehasonlíthatatlan úgy a Tisza közelében sétálni, nem kell attól rettegni, a gyerekek kiszaladnak az autók elé.