Regdon Ibolya és Gárdián Gábor átvették Szegeden a MOL Mester-M Díjat

A járványhelyzet sok mindent felülír, így mások mellett a MOL Mester-M Díj átadását is. A tanárok elismerése talán soha nem volt fontosabb, mint a mostani koronavírus sújtotta időkben.

2021. április 20. 21:21

Négyszáznál több jelölés érkezett ezúttal a tanároknak 2007 óta évente odaítélt díjra, és a hagyományoknak megfelelően idén is tíz pedagógust jutalmazott meg a MOL Alapítvány. Négy természettudományi tantárgyat oktató tanárt, három zenepedagógust és három utánpótlás edzőt ismernek el minden évben – mondta el a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium udvarán a díjátadást követően Gáborné Haász Andrea, a MOL Alapítvány képviseletében.

Országos összehasonlításban is rendkívül jól szerepelt Szeged, a tíz díjazott közül ketten a város egy-egy iskolájában tanítanak.

Az idén mások mellett Regdon Ibolya, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium kémiatanára és Gárdián Gábor, a szegedi Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gordonkatanára érdemelte ki a díjat. Gál Béla nyugalmazott szegedi biológiatanár, a Radnóti-gimnázium korábbi igazgatója pedig okleveles lett.

Az idei díjazottakról korábban itt írtunk.

A tanárok munkájának megbecsülése mindenkor fontos társadalmi feladat, ám olyan rendkívüli időkben, mint a mostani járvány különösen. Díjaik értékét növeli, hogy diákjaik javaslatára kerültek fel mindketten arra a listára, amiből a MOL Alapítvány kiválasztotta a legkiválóbbakat.

A keddi átadó ünnepségen Regdon Ibolya arról beszélt, hogy

az online oktatás nehézségei és kihívásai össze sem hasonlíthatóak a jelenléti oktatással. Kis túlzással, sokszor napi huszonnégy órát dolgozott.

Gárdián Gábor gordonkatanár pedig azt mondta, a diákok úgy tartják: ha egy jó tanár tart egy tantárgyat, akkor a tantárgy is jó.

Szerinte óriási jelentőségű a tanítás során a tanár személyisége, és a legtöbb elismerést és jutalmat a tanár a diákjaitól kapja.

B. P.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!