Rajzeszközöket gyűjtöttek a doktornők

A szegedi Maros utcai 3. számú háziorvosi praxisban évek óta hagyomány, hogy az adventi időszakban jótékonysági gyűjtést szerveznek a körzetükben.
Dombai Tünde

2022. december 22. 08:40

Rajzeszközöket gyűjtöttek a
doktornők

A páciensek idei felajánlásait a szegedi GEMMA iskolába járó gyermekek kapták. Nekik gyűjtöttek rajzeszközöket, írószereket az ottani munkatársak: Szabó Erzsébet Gyöngyi, Ambrus Ildikó és Regdon Henriett. Az ajándékokat szerdán adták át az iskolásoknak.

 

– Az „Adni jó” és a „Jónak lenni jó” gondolatok mellett ennek az adventi gyűjtésnek másik célja az, hogy jó példát mutassunk, kiemeljük azt, hogy milyen megtartó ereje van annak, ha egy valódi közösséghez tartozhatunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy kis dolgokkal is nagy csodákra lehetünk képesek akkor, ha összefogunk. Mindemellett fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a mai kusza világban mennyire fontos az egymásra figyelés és a társadalmi felelősségvállalás akár egyéni vagy kisebb közösségi szinten is. Az idén az adományokat személyesen volt alkalmunk átadni az iskola vezetőségének és kisdiákjainak, akik megható, kedves dallal, énekléssel és sok-sok öleléssel, puszival köszönték meg az ajándékokat – írták a doktornők és az asszisztensnő a Facebook-oldalukon. – A legszebb adventi pillanat volt, amikor megszólalt a dal:

 

 

„Jut még bárkinek

a tiszta fényből egy cseppnyi láng.

Jókedv könny helyett.

Ha másod nincs is, add tovább.

Van még gondolat,

mi átadható.

S van száz pillanat,

mi szétosztható.”

 

Hálásan köszönjük a praxis minden páciensének az ismételt összefogást, az adományokat, a szeretettel teli gondolatokat! Az élményt, amit az éneklés során megéltünk, a könnycseppeket és az öleléseket a képekkel köszönjük meg minden kedves páciensünknek!