Ráijesztett a Grosicsra a Budafok, de a vége hazai győzelem: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budafoki MTE 2–1 (1–1)

Győzelmével tapad az élmezőnyre a püspöki csapat a másodosztályban.
Cservenák Zoltán

2022. október 02. 23:00

Ráijesztett a Grosicsra a Budafok, de a vége hazai győzelem: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budafoki MTE 2–1 (1–1)

Lassan látszik, hogy mely csapatoknak van valós esélye feljutni az NB I-be az MTK-n kívül. Egyelőre úgy tűnik, a Pécs és a Gyirmót erősek, de a Kazincbarcika, a Diósgyőr és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia is reménykedhet.  

 

Nem éppen ennek megfelelően kezdődött a kieső helyen álló Budafok elleni hazai mérkőzés: a vendégek a 24. percben tizenegyeshez jutottak. Egy szöglet után a kipattanó labdát megszerezte a Budafok játékosa, de jött Szatmári és felrúgta. A játékvezető azonnal büntetőt ítélt, amit Kovács Dávid kíméletlenül kihasznált, 0–1.

 

A 42. perc közepén Simon nagyjából az ellenfél térfelének felétől, középről ívelt lágyan az ötös vonalára, Szilágyi fejelt volna, de jött Gundel-Takács kapus, aki a labda helyett a szegedi játékost találta el, ez is büntetőt ért, a játékvezető meg is adta. A labda mögé Bíró Bence állt, és magabiztosan a jobb sarokba lőtt. Gundel-Takács a másik irányba indult, 1–1.

 

Az 52. percben jött el a találkozó momentuma: Kundrák bolondította meg Csonkát a bal szélen, a elment a budafoki játékos mellett, aki felrúgta a szegedi szélsőt. Meg is kapta a sárga lapot, és mivel már volt neki egy, mehetett zuhanyozni.

 

Az emberelőnyt nem igazán tudta kihasználni a Grosics, a játék nyögvenyelős maradt. A 86. percben aztán jött a megváltás a püspöki csapatnak: egy baloldali szöglet után Gundel-Takács szépen kibokszolta a labdát, csakhogy oda, a hová tilos, középre. Könczey Márk köszönte szépen, alig zavarták, átvette, és a szegedi védő egy igazítás után, 25 méterről hatalmas gólt ragasztott a Budafok kapujába. Fantasztikus, klasszis gól volt! 2–1.

 

A mérkőzés összefoglalója: