Radnóti-estek: megtudjuk, mi az Abszolút töri

A bölcsészkar szervezésében futó Radnóti-estek idei tavaszi évadát a Történelem négy arca címmel hirdették meg, így nem meglepő, hogy a Pagony Kiadó főszerkesztője és két szerzője vendégeskednek szerdán kora este Szegeden. Mi másról is lenne szó, mint a történelemről.
Bod Péter

2023. március 21. 09:55

Radnóti-estek: megtudjuk, mi az
Abszolút töri

Ám nem a megszokott módon, amit az magyaráz, hogy a döntően a gyermek- és ifjúsági könyvek kiadására szakosodott Pagony Kiadó Abszolút töri címmel kamaszoknak szóló könyvsorozatot indított útjára.

 

A megjelent kötetek – legyen szó a Rákóczi-szabadságharcról, Mátyás király udvaráról, az 1956-os forradalomról vagy az első világháború kitöréséről – kivétel nélkül olyan történelmi regények, amelyekben gyerekek utaznak vissza a múltba és kalandjaikon keresztül elevenedik meg a múlt.

 

 

A Pagony Kiadó szándéka szerint abszolút lendületesen, abszolút színvonalasan, abszolút mai nyelven szólnak a magyar történelem fontos pillanatairól és korszakairól az Abszolút töri sorozatában megjelent kötetek.

 

A Café Radnótiban szerdán 18 órától kezdődő esten a könyvsorozat eddig megjelent darabjairól beszélget Mészöly Ágnes és Rojik Tamás szerzőkkel, valamint Kovács Eszter, a Pagony Könyvkiadó főszerkesztőjével Vojnics-Rogics Réka moderátor.

 

Az esemény nyitott, díjtalanul látogatható.