Putyin Show: Szegeden is átragasztotta a Fidesz kampányplakátját a Momentum

Gyurcsány Ferenc helyére Vlagyimir Putyin, Márki-Zay Péter helyére pedig Orbán Viktor került a plakáton – így mindenki eldöntheti, hogy a valóságban ki, kinek a „csatlósa” inkább.
Cservenák Zoltán

2022. február 12. 09:33

Putyin Show: Szegeden is átragasztotta a Fidesz kampányplakátját a Momentum

Az átragasztós akcióról Borsik Viktor, a Momentum ifjúsági tagozatának alelnöke számolt be a Facebookon. A szegedi politikus azt írta, kijavítottuk „a kormány hazug propagandáját”.  

 

Borsik a posztban számon kéri Orbán Viktort, amiért ma már teljesen mást mond 2007-es önmagához képest. 15 éve Orbán ugyanis még nyugatos Magyarországot akart:

 

„Mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak és a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk, és azt üzenjünk a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy visszamásszanak az ablakon…. azt is üzenik a következő generációnak, ne engedjék, hogy a demokráciából demokrácia nélküli többpártrendszer legyen. Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik, a demokráciát pedig nem lehet felülről irányítani, hanem csak az emberek szívéből nőhet ki”.

 

Ehhez képest Orbán Viktor manapság a keleti, „illiberális”, autokratikus politikai rendszerekhez vonzódik, és a Vlagyimir Putyin, Hszi Csin-ping és a türk diktatúrák kegyeit keresi.

 

„2007-es szavait, intelmeit követve, mi fiatalok üzenjük önnek: Nem engedjük, hogy az oroszok visszamásszanak az ablakon!” 

 

– írta Borsik Viktor.

 

 

Az akcióval Szegeden és környékén is megkezdte a kampánymunkát a Momentum a többi ellenzéki párttal közösen. A Csongrád-Csanád megyei 2-es választókörzetben az előválasztáson győztes Mihálik Edvinnek gyűjtik az aláírásokat.

 

Szeged zöld fejlesztésekért felelős tanácsnoka a Csanádi utcai piactéren bejelentkezve a Facebookon azt mondta: a Csanádi utca mellett a Temesvári körúton, a Kárász utcán, a Mars téren, a Kálvária téren, a Szentháromság utcában és Kiskundorozsmán, valamint Domaszéken is. A jelölteknek 500 aláírást kell gyűjteni.