Putyin az Éjszakai Farkasokkal motorozott a Krímben

Felköszöntötte a Kreml politikai irányvonalához hű motoros klubot az orosz elnök szombaton Szevasztopolban, a csoportnak az Ukrajnától elcsatolt Krím félszigeten tartott első bemutatója alkalmából.

2019. augusztus 10. 22:52

Putyin az Éjszakai Farkasokkal motorozott a Krímben

Putyin a kerek évfordulóról megemlékező eseményre a motorosok vezetője, Alekszandr Zaldosztanov, a „Sebész” társaságában, fekete pólóban és bőrdzsekiben, egy Ural motor nyergében érkezett.

„Figyelemre méltó az önök hagyománya, amely összefügg annak a legjobbnak a támogatásával, ami csak az orosz ember szívében lehet, és a nagyszerű, hősi történelmünkkel”

– mondta köszöntőjében az orosz elnök.

Óriási buli lehetett! (Fotók: Szputnyik/Alekszej Druzsinyin)

Putyin szerint

„ilyen klassz srácok mutatnak példát a fiataloknak országunkban, és megmutatják nekik, hogyan kell viszonyulni Oroszországhoz”.

A magát hazafias és hagyományőrző csoportként pozicionáló motorosok 2014-ben szerepet játszottak a Krím orosz elfoglalásában. A klub a náci Németország felett aratott győzelem évfordulója alkalmából minden évben igyekszik felkeresni az elesett szovjet katonák temetőit, ami feszültségforrás Moszkva és több, az Éjszakai Farkasok útvonala által érintett ország kormánya között. 

„Boszniába be sem engedték őket, míg Magyarországon simán parádézhattak az egyébként betiltott vörös csillagos zászlóval” – teszi hozzá a hírhez a 444.