Változás a hétvége programjában: a dorozsmai Parasztolimpiát megtartják, azonban az ízek napja Makkosházán elmarad (frissítve)

A központi városi rendezvények mellett augusztus 20-ára két városrészben is szerveztek színes programokat a környék lakói számára. Sajnos azonban az időjárási előrejelzések miatt a makkosházi rendezvényt elhalasztják.
Vass Imre

2022. augusztus 19. 15:29

Változás a hétvége programjában: a dorozsmai Parasztolimpiát megtartják, azonban az ízek napja
Makkosházán elmarad (frissítve)

A szervezők a következő tájékoztatást adták a makkosházi rendezvény kapcsán:

 

„A kiadott riasztás és a várható csapadékos időjárás miatt az augusztus 20-ra tervezett Makkosházai ízei – az ízek napja rendezvényünket új időpontban, szeptember 25-én tartjuk meg.”

 

Megtartják a Parasztolimpiát

Kiskundorozsmán a legügyesebb parasztbrigádot keresik a Dianovszky térre szervezett Parasztolimpián, ahol 4+1fős „parasztbrigádok” mérik össze tudásukat, bizonyítva rátermettségüket. A verseny hivatalos és kötelező viselete a gumicsizma, amiről mindenkinek magának kell gondoskodnia.

 

Népi hacuka viselete nem kötelező, de ajánlott, mert megválasztják a „legnyalkább leginyt” és a „legcifrább lyányt”.

 

Fellép a Bóbita Zenekar, találkozhatnak az érdeklődők Kovács Mária világ- és Európa-bajnok bokszolóval. Délben Várkonyi Tibi szórakoztatja majd a közönséget, délután 17 órától pedig a Super Troupers - The Abba show műsora látható. Emellett lesz ugrálóvár, élőcsocsó és lovaskocsikázás is.

 

 

Makkosházán, a Honfoglalás parkban pedig az első Makkosháza ízei főzőversenyre kerül sor, ahol a környék lakói mutathatják be főzőtudásukat.

 

Profik is bemutatkoznak majd, Goda Gábor séf burgonya fánkokat készít kapros lazac tatárral, habart tojással és fekete szezám ropogóssal.

 

A TV Paprika mesterszakácsa, Bede Róbert pedig spenótos-kolbászos bablevest készít parmezánnal, valamint sertéshúsgombócokat mustáros-tejszínes zöldségmártásban, fehérborral.

 

Mindkettő szakács főztjét meg is lehet majd kóstolni.

 

A zenéről a Rácz Trió zenekar és Várkonyi Tibi gondoskodik, de lesz ugrálóvár, arcfestés, valamint társasjátékok kicsiknek és nagyoknak.

 

 

Mind a két helyszínre várják majd az érdeklődőket és a versenyezni akarókat a szervezők.