Prímán indult, majd a második félidő elején tíz perc alatt három gólt kapott a püspöki csapat: Vasas FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3–1

Horváth olyan csodálatos góllal szerzett vezetést, hogy lehet, még mindig azon nosztalgiáztak a vendégek a második játékrész elején is. Ezt nem kellett volna.
Garai Szakács László

2022. április 11. 21:54

Prímán indult, majd a második félidő
elején tíz perc alatt három gólt kapott a püspöki csapat: Vasas
FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3–1

Vasas FC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3–1 (0–1)

Merkantil Bank Liga NB II. 32. forduló, Budapest, Illovszky Rudolf Stadion. Vezette: Bognár Tamás, asszisztensek: Horváth Zoltán, Máyer Gábor.

Vasas FC: Jova – Szivacski, Feczesin (Bobál. 88.), Berecz, Hinora (Hidi, 88.), Pátkai (Márkvárt, 88.), Otigba, Iyinbor, Silye, Radó (Cipf – a szünetben), Pekár (Zimonyi – a szünetben). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Ódor, Bitó, Pejović, Gajdos (Gréczi, 79.), Farkas, Horváth, Vári, Bencze (Kóródi, 72.), Simon (Germán, 72.), Csoboth (Dobos, 79.). Vezetőedző helyett szakmai stáb próbált meccselni Andorka Péter vezetésével.

Gól: Silye (58.), Hinora (62.), Otigba (69.), illetve Horváth (13.).

Sárga lap: Ódor (39.), Simon (51.) Gajdos (64.), Csoboth (64.), Feczesin (78.).

 

Fel tud-e állni a Vukmir-pofonból a püspöki csapat? Erre a kérdésről szólt a meccs. Az első félidőben úgy tűnt, igen, majd jött a második, amiben volt tíz perc, amikor nem nagyon volt magánál a kék-fekete-zöld alakulat.

 

  • A 13. percben az első szegedi támadásnál egy remek Ódor-keresztpassz után balról betört Horváth a Vasas tizenhatosára és úgy fellőtte az ötösről a labdát Jova szeme közé a bal felsőbe, hogy azt bármelyik bajnokságban megtapsolták volna – nemcsak a mennyei megyei bajnokságokra gondolunk, 0–1.
  • A 17. percben egy Vasas-térfél közepi labdát gyűjtött be Bencze, bő öt métert vezette, majd húsz méterről kapura lőtt, a bal kapufával együtt mentett Jova.
  • A 32. percben egy bal oldali Hinora-szabadrúgást csúsztatott meg Pátkai a földön fekve (tényleg így volt, ne gondoljanak bele ebbe a megoldásba, ha esetleg kollégánk, Sinkovics Gábor ezt meg tudja indokolni, akkor azonnal frissítjük cikkünket hozzászólásával), a labdába Otigba két méterre a szegedi kaputól belekapott, de a keresztlécre bombázta a pettyest, amire aztán Molnár-Farkas ráfeküdt.
  • Megnyomta a második félidő elejét a Vasas: az 58. percben bal oldalt passzolta el magát a püspöki csapat, Iyinbor balra tette Silye elé, aki huszonöt méterről átlőtt, Molnár-Farkas az embererdő miatt nem látta jól a labdát, amibe végül csak beleütni tudott, a kezéről ment a bal kapufa mellé a labda, 1–1.
  • A nyomás folytatódott, a 62. percben Hinora rúgta rá gyorsan a vezető gólt az egyenlítésre: Molnár-Farkas bravúrral védett egy átlövést, de a labda a Vasas játékosához pattant, aki levette a szegedi tizenhatoson belül és jobbról éles szögből átlőtte a hosszúra a játékszert, 2–1.
  • Hét perccel később Hinora bal oldali szögletét Otigba az ötös vonalról felugorva fejelte le a földre a labdát, ami Molnár-Farkas kapujába pattant, 3–1.

 

A második félidőben a 93. percig nemhogy értelmes kapura tartó lövése nem volt a – kinek a fiai is most a szegediek? – szóval a vendégeknek, hanem normális támadásuk sem. Nem is csoda, hogy végül kikaptak.

 

Húsvétvasárnap jön a Siófok. Az elvileg nyerhető meccs.