Postabezárás: ha van átgondolatlan, értelmetlen döntés, akkor a Csaba utcai intézmény bezárása mindenképpen az

Urbán Tamás, Felsőváros önkormányzati képviselője csupa olyan indokot sorol, amivel nem nagyon lehet vitatkozni, egyúttal látszik, a döntésnél darabra mentek, a fűnyírózás volt a lényeg, észérvek nem nagyon számítottak, számítanak.
Garai Szakács László

2022. november 03. 19:46

Postabezárás: ha van átgondolatlan,
értelmetlen döntés, akkor a Csaba utcai intézmény bezárása
mindenképpen az

„A szegedi fiókbezárások gyakorlatilag minden választókerületben súlyosan érintik a helyieket, ám a felsővárosi Szeged 6 Posta megszüntetése teljesen észszerűtlen, sőt, kontraproduktív és egyenesen káros döntés lenne” – írta Facebook-bejegyzésében Urbán Tamás. Felsőváros önkormányzati képviselője pontokba szedte a bezárás értelmetlenségét. Így folytatja a bejegyzést:

 

„A Csaba utca 34 szám alatt álló ingatlan a Magyar Posta tulajdona, következésképp nem terheli bérleti díj, bezárásával egy értékes ingatlan maradna kihasználatlanul.

 

Egy alig pár éves, energetikai szempontból rendkívül korszerű (sőt, talán a város legkorszerűbb) postaépületről van szó, így az energiaárak növekedése valószínűleg a legkevésbé érinti az összes szegedi posta közül ezt az egységet.

 

Az épület funkcióját tekintve »tanuló posta« is, vagyis rengeteg helyről – tudomásom szerint három megyéből – érkeznek ide a Magyar Posta újdonsült munkatársai betanulni. A bezárással ők mind arra lesznek kényszerítve, hogy Budapestre kelljen feljárniuk a képzésükre, oktatásra.

 

A Szeged 6 Posta a második legforgalmasabb fiókja a városnak, amelynél csak a központi, Széchenyi téri egység szolgál ki több ügyfelet. Ha ezt bezárják, gyakorlatilag bármelyiket be lehetne.

Ehhez képes az olyan városszéli, bevásárlóközpontokban nyitott kis helyiségű és alacsony kiszolgáló létszámú fiókok megtartását favorizálná a Magyar Posta, melyek sok esetben a várható megnövekedő forgalmat ki sem tudják majd szolgálni, bővítésük megoldhatatlan, emellett nehezen megközelíthetőek, és bérleti díj is terheli a fenntartást adott esetben.”

 

Urbán azt is írta, mindent amit tud, megtesz annak érdekében, hogy a Csaba utcai posta egy esetleges bezárás után újra kinyisson.