Pörögtek a szoknyák az IH-ban – sorban szervezik a programokat

Hosszú kényszerű szünet után egy fergeteges néptánc kavalkáddal nyitott az Ifjúsági Ház, vagy ahogy mindenki hívja, az IH.

2020. június 28. 15:46

Pörögtek a szoknyák az IH-ban – sorban szervezik a programokat

A táncosok mezőségivel nyitottak, majd jött a felcsíki, moldvai, kalotaszegi és a gyimesi és tarmészetesen dél-alföldi. De nem csak a kávézó nagy placcán, a Tisza teremben is ropták: kárpátaljait, szilágyságit és bonchidait is. Pörögtek a szoknyák, csattogtak a cipők, egészen hajnalig.

Ez csak a kezdet, hiszen a programok végre folytatódnak az IH-ban. 2019-ben 870 esemény tartottak itt, a járvány miatt viszont idén a szokottnál jóval kevesebb programot tudtak szervezni, de már dolgoznak a folytatáson.

Rövidesen jön az IH-ba Csányi Sándor, dr. Bagdy Emőke, Dragomán György és Szabó T. Anna, dr. Ürge-Vorsatz Diána, Görög Ibolya, Alföldi Róbert, Kepes András, dr. Duda Ernő, aki a koronavírusról tart előadást, lesz Acappella Fesztivál és Jazz Fesztivál, story telling, stend up comedy és… tovább is van mondjam még?

Akit a részletek érdekelnek itt megtalálhatók a tavaszi, vagyis a tavaszról áthozott, az őszivel kiegészített IH programok.

Sűrű ősze lesz annak, aki nyitott az újra, és szórakozni is szeret!