„Pókhálószerűen felépülő maffiaműködést” mutat be a Völner-ügy: Rogán Antal és kabinetfőnöke, Nagy Ádám azonnali lemondását követelte az ellenzék a Karmelita előtt

Az ellenzéki összefogás képviselői szerint Völner-ügyben az Orbán-kormány legmagasabb szintjei érintettek, Nagy Ádám pedig valójában Rogán Antal strómanja, aki a miniszter korrupt ingatlanügyeit intézi.
Kovács M. Norbert

2022. január 20. 20:56

„Pókhálószerűen felépülő maffiaműködést” mutat be a Völner-ügy: Rogán Antal és kabinetfőnöke, Nagy Ádám azonnali lemondását követelte az ellenzék a Karmelita előtt

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő csütörtök reggel a Facebook-oldalán posztolt arról, hogy 

 

Nagy Ádám, Rogán Antal miniszter kabinetfőnöke néhány hónapja egy legalább 500 millió forint értékű irodaházat vásárolt egészen véletlenül pont attól a végrehajtói kartól, amelyiknek a vezetőjéről, Schadl Györgyről a napokban derült ki, hogy Nagy Ádámnak segített az egyetemi vizsgáit megszerezni. 

 

Ezt követően csütörtökön az ellenzéki összefogás képviselői a Budai Várban, a Karmelita kolostor előtt követelték Rogán Antalnak és Nagy Ádámnak az azonnali lemondását.

 

A Facebookon élőben közvetített sajtótájékoztatót a Párbeszéd képviselője, Kocsis Cake Olivio azzal a kérdéssel indította, hogy 

 

„Mi folyik a Karmelita kolostorban? Kormányzás vagy bűnszövetkezet irányítása?”, 

 

majd arról beszélt, hogy Völner Pál államtitkár az Orbán-kormány több tagját is megkereste korrupciós ügyekben, Nagy Ádámnak, Rogán Antal kabinetfőnökének úgy intézte el az egyetemi vizsgáit, hogy Nagynak személyesen meg sem kellett jelennie, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig diplomata útlevelet adott Schadl Györgynek. Ebből Kocsis Cake Olivio azt a következtetést vonta le, hogy „a korrupció része a rendszernek”, majd ígéretet tett, hogy a választások után az ellenzék akkor is fel fogja tárni a Fidesz összes korrupciós ügyét, ha Orbán „ingyen sört osztogat.”

 

Ezt követően a jobbikos Nunkovics Tibor arról beszélt, hogy 

 

hiába bukott le a fideszes Völner Pál, a jelek szerint továbbra is élvezi a Fidesz bizalmát, hiszen az államtitkári tisztségéről lemondott ugyan, de a parlamenti mandátumát megőrizhette. 

 

A jobbikos politikus szerint a Pénzügyminisztérium nemrég a Völner-ügy miatt elkaszálta az Esztergom és az M1-es autópálya közötti leendő M100-as út egy szakaszára kiírt tendert, amit a Völner Pálhoz köthető Dömper Kft. nyert meg, és amiben a cég által vezetett konzorcium 15,4 kilométer utat építhetett volna 220 milliárd forintért.

 

Nunkovics Tibor után a momentumos Gelencsér Ferenc, az I. kerület polgármestere beszélt, aki szerint a Völner-botrány egy cérnaszál a kabátban, amit ha kihúzunk és felgombolyítunk, ki fog derülni, hogy nemcsak a király, de az udvartartása is meztelen. Gelencsér ezt követően arról beszélt, hogy miközben az egyetemisták általában álmatlan éjszakák árán vizsgáznak le és szereznek diplomát, addig Schadl György úgy intézte el Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak jogi kari vizsgáit, hogy Nagynak azokon meg sem kellett jelennie. Ezt követően ő is arról beszélt, hogy 

 

Schadl György Szijjártó Péter külügyminisztertől kapott „kamu indokkal” diplomata útlevelet, amivel kis híján el tudott menekülni Dubajba.

 

Utána az MSZP-s Komjáthi Imre beszélt, aki szerint Völner Pál egy lehallgatott telefonbeszélgetésében trágyadombnak nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Komjáthi szerint sokat elárul, hogy egy fideszes politikus úgy és arról beszél, hogy a Fidesz egy trágyadombból irányítja a hazai egészségügy és az oktatás ügyeit.

 

Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmának képviseletében a sajtótájékoztatón Lukácsi Katalin Völner Pállal kapcsolatosan azt mondta, hogy Varga Judit helyettesének korrupciós ügye 

 

egy „Völner papírzacskóba csomagolt hógolyója által indított lavina”, Nagy Ádám pedig szerinte Rogán Antal Mészáros Lőrince. 

 

Vagyis itt Lukácsi arra célzott, hogy ahogyan az ország jelenleg leggazdagabb embere valójában Orbán Viktor strómanja, úgy Nagy Ádám is csak egy stróman, Rogán Antalé.  

 

A Demokratikus Koalíció politikusa, Barkóczi Balázs ezt követően úgy folytatta, hogy 

 

a Szegedi úton magának félmilliárdos ingatlant vásárló Nagy Ádám kabinetfőnök nyilvánvalóan Rogán Antal korrupt ingatlanügyeinek bonyolítója. 

 

Szerinte az ügy vérlázító, és ennek kapcsán arról beszélt, hogy miután kiderült, hogy Schadl György egyetemi vizsgákat intézett el Nagy Ádámnak, volt olyan egyetem, ahol egyetlen nap alatt lezárták az emiatt indult vizsgálatot, és felmentették az érintett oktatót. Itt Barkóczi Balázs a Szegedi Tudományegyetemre célzott, ami valóban kevesebb mint egy nap alatt folytatta le saját belső vizsgálatát, és nem talált semmilyen szabálysértést.

 

Legvégül az LMP politikusa, Csárdi Antal beszélt, aki szerint 

 

az egész Völner-ügy egy „pókhálószerűen felépülő maffiaműködést” mutat be, amiben a különböző kormányzati figurák a vizsgázástól az ingatlanvásárlásig különböző ügyekben szolgálták ki egymást törvénytelenül. A politikus szerint az említett pókháló közepén Rogán Antal ül. 

 

Csárdi ezt követően arról is beszélt, hogy a sajtótájékoztatóra az V. kerületi közgyűlés üléséről érkezett, ahol az ellenzék vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, mivel Schadl György a kerülettől is vásárolt drága ingatlant, de a kormánypárti többség a vizsgálóbizottság felállítását leszavazta.

 

A sajtótájékoztató végén az ellenzéki képviselők a Karmelita kolostort jelenleg elkerítő kordonra egy Rogán Antalnak szóló nyílt levelet függesztettek ki, amit az alábbi videóból kimásoltunk ide.

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet megnézni:

Címlapon

mutasd mind