Cupara földöntúli védései okozták a vesztünket: Pick Szeged–Telekom Veszprém 27–29 (16–16)

A kupaelődöntős vereség után ezúttal a bajnokságban kaptunk ki az Építőktől. Cupara 45 százalékkal, Mikler 34-gyel védett.
Cservenák Zoltán

2022. április 30. 19:21

Cupara földöntúli védései okozták a vesztünket: Pick Szeged–Telekom Veszprém 27–29 (16–16)

PICK Szeged–Telekom Veszprém 27–29 (16–16)
Férfi kézilabda NB I., 22. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály Sportcsarnok, 8300. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Pick Szeged: Alilovic – Sostaric 4, Tönnesen 3, Bombac 2, Rosta 4, Mackovsek, Frimmel 7/4. Csere: Mikler (kapus), Radivojevics 1/1, Henigman 1, Garciandía 2, Bodó 3, Blonz, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 3/2, Jahja 5, Sipos, Blagotinsek 1, R. Lauge 7, Strlek 4. Csere: Cupara (kapus), Mahé 2, A. Nilsson 4, P. Nenadics 2/2, Maqueda, Lékai, Ligetvári. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 9/5, ill. 7/5.
Kiállítás: 6, ill 8 perc.

 

A mieinktől Bánhidi Bence, a vendégektől Dejan Manaszkov hiányzott a telt házat jelentő 8300 néző előtt megrendezett rangadón. 

 

Ennyi néző előtt még sosem rendeztek NB I-es mérkőzést, ezzel a találkozó történelemkönyvekbe kerül.

 

A kezdés előtt ünnepélyesen felavatták az új Pick Aréna vendégszektorát, amit a nagy rivális Veszprém 2009-ben meggyilkolt román beállójáról, Marian Cozmáról neveztek el.

 

 

A két együttes legutóbb egy hete, a Magyar Kupa győri elődöntőjében játszott egymással, akkor 30–27-es veszprémi győzelem lett a vége. Ahogyan akkor, ezúttal is a szegediek kezdtek jobban, kevesebb hibával, de amikor jöttek a labdaeladások, a vendégek egyenlítettek (6–6). A kapusok egyik oldalon sem tudtak védeni, ezért a 14. percben a veszprémieknél Vladimir Cupara váltotta Rodrigo Corralest, de ez sem vezetett eredményre, sőt a címvédő Pick Szeged 11–8-ra ellépett.

 

A folytatásban Cupara bravúros védéseit eleinte nem tudta megfelelő hatékonysággal kihasználni a Veszprém, de mivel nálunk is egyre több volt a kihagyott helyzet, a szünetben 16–16 volt az állás.

 

A második félidő második percében vezetett először a Veszprém, ellépni azonban – horvát kapusa újabb védései ellenére – ekkor még nem tudott. A meccs a nagy küzdelem, és nem a kiemelkedő színvonal miatt volt látványos. A vendégek 5–1-es sorozatot produkáltak, a házigazdák hiába próbálkoztak a létszámfölényes támadásokkal, a hajrát viszont egy 4–0-s szakasszal izgalmassá tették, hiszen három és fél perccel a vége előtt egyenlítettek.

 

 

Már csak egy perc volt hátra, amikor Omar Jahja és Rasmus Lauge Schmidt egy kínai figurából szerzett góllal eldöntötte a mérkőzést a Veszprém javára.

 

A mieinknél Sebastian Frimmel 7, Mario Sostaric és Rosta Miklós 4–4 góllal, Mikler Roland 34 százalékos védési hatékonysággal (29/10) zárt. A túloldalon Jahja hatszor, Lauge ötször, Manuel Strlek és Andreas Nilsson négyszer talált be. A mezőny legjobbja Cupara volt 45 százalékos védési hatékonysággal (33/15).

 

A két csapat 181. alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, a mérleg 123 veszprémi és 51 szegedi siker, illetve hét döntetlen.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind