Pick Szeged: Barca, Kielce, Kiel is a BL-csoportban

Sorsoltak a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.
Cservenák Zoltán

2022. július 01. 13:06

Pick Szeged: Barca, Kielce, Kiel is a BL-csoportban

A Pick Szeged a B-csoportban 

  • a Barca (katalán),
  • az RK Celje (szlovén),
  • a Vive Kielce (lengyel),
  • a THW Kiel (német),
  • a Nantes (francia),
  • az Elverum (norvég) és
  • az Aalborg (dán) ellenfele lesz a 2022-2023-as szezonban.

 

Juan Carlos Pastor a Pick Szeged vezetőedzője a klub honlapjának azt mondta:

 

„Nagyon erős a B csoport, szerintem jóval erősebb, mint az A csoport. Három olyan csapat is nálunk szerepel, amely az idei Bajnokok Ligája négyes döntőjének a résztvevője volt. A Barça, a Kielce és a THW Kiel is az ellenfelünk lesz, és még ott van a bombaerős Aalborg is. Most egy dologra kell koncentrálnunk, hogy jól felkészüljünk az idénykezdésre, egészségesek legyünk. Ha ez rendben lesz, akkor bárkit képesek vagyunk legyőzni. Egy kezdés mindig fontos, így az első találkozó, amelyet a francia HBC Nantes ellen idegenben vívunk kiemelten fontos lesz, erre kell majd összpontosítanunk. Egy biztos, hogy a szurkolóink remek meccseket, remek csapatokat láthatnak majd. A mi táborunk minden találkozón segít bennünket, így most is nagy szükség lesz arra a hangulatra, amit ők tudnak teremteni”.

 

Mario Sostaric, a csapat szélsője szerint is „igazán izgalmas” a Pick csoportja. Céljuk, hogy megnyerjünk minden meccset, mert képesnek tartja erre a csapatot. 

 

„Úgy gondolom, hogy a Bajnokok Ligája szezonja csodálatos lesz minden szurkoló, a klub és a játékosok számára.”

 

A Telekom Veszprém az A-csoportban a Paris Saint-Germainnel (francia), a Magdeburggal (német), a GOG-hal (dán), a Portóval (portugál), a Dinamo Bucurestivel (román), a Wisla Plock-kal (lengyel) és a PPD Zagrebbel (horvát) küzd meg a továbbjutásért.

 

A csapatok odahaza és idegenben is játszanak egymás ellen, 14 fordulót követően a két csoportgyőztes bejut a legjobb 8 közé, a 2-6. helyezettek egymás ellen döntenek a maradék hat helyről úgy, hogy a csoportmásodikok csoporthatodikokkal, a harmadikok ötödikekkel, a negyedikek pedig egymás ellen játszanak. A negyeddöntőben, azaz a legjobb 8 között szintén oda-visszavágós rendszerben alakul ki a final four, azaz a legjobb négy mezőnye. A final fourt jövőre is Kölnben tartják június 17-18-án.