Piacot kaptak karácsonyra a dorozsmaiak

A kiskundorozsmai fejlesztések legújabb elemeként mostantól új piac várja a környék lakóit. A 91 millió forintból elkészült beruházást Botka László adta át a dorozsmaiaknak vasárnap délután.

2018. december 17. 22:26

Szinte teljesen megtöltötték az új piac előtti teret az adventi gyertyagyújtásra és a piac avatására összegyűlt dorozsmaiak, akiket karácsonyi zene, forró tea, forralt bor és sütemény várt. Ficsor Mihályné barátnőjével érkezett az avatásra. Elmondta, nagyon örül, hogy elkészült a piac, mert így végre kulturált körülmények között lehet vásárolni. Hozzátette, ő kevesebbet jár piacra, de a férje minden héten vásárol itt, ezért is fontos számukra, hogy kész lett. Barátnője, Vincze Ferencné is csatlakozott a beszélgetéshez, aki elmesélte, elég rossz körülmények között lehetett vásárolni a régi piacon, mivel az esőtől, napsütéstől nem óvta semmi az árusokat, a vevőket és eső idején mindig nagy sár volt. Azonban az új piac minden szempontból megfelelő, ahol „öröm lesz majd vásárolni!”

A közel 91 millió forintból kialakított piac részben fedett. A csarnokban árusító pultok várják az eladókat és a vásárlókat. Emellett zárt, fűtött mellékhelyiséget is kialakítottak, mely a piaci árusokat és a piacra érkező vásárlókat is kiszolgálja. A piac területét részben parkosították, részben térburkolatot kapott. A piac épületét és annak közvetlen környezetét a rongálásokat megelőzendő zárható kerítéssel vették körül. A piac területén új padokat, hulladékgyűjtőket helyeztek el, a nem burkolt felületeket pedig parkosították.

Szeged élhető és összetartó közösség.

Örömmel jöttem Dorozsmára, ahol már hagyomány, hogy advent idején, vasárnaponként az itt élők közösen gyújtja meg az adventi koszorú soron következő gyertyáját. Ez mutatja, hogy a város élhető és összetartó közösség. – mondta Botka László polgármester. Ma van mit ünnepelnünk is, hisz elkészült Dorozsma új központja, ahol a teljesen megújított területen egy korszerű egészségház várja a környék lakóit és mára megépült az új piac is, amelyet nagyon sokan várnak már – folytatta a polgármester, aki hozzátette, a fejlesztés folytatódik a településrészen, hisz a 400 millió forintos csapadékvízelvezető program már zajlik, jövőre elkezdődik a Kiskundorozsma-Bordány közötti kerékpárút építése, valamint elkészült az iskola felújításának terve is.

„Kiskundorozsma önálló történelemmel, önálló kultúrával bír, amelyre egész Szeged büszke. Ezt a történelmet, ezt a kultúrát védenünk kell, de közben 21. századi körülményeket, feltételeket kell teremtenünk. Ezt teszi Szeged és ezt fogja tenni a jövőben is!” – zárta avatóbeszédét Botka László, aki ezt követően a hagyományoktól eltérően nem egy nemzeti színű szalag átvágásával, hanem a kapu kinyitásával adta át az új piacot.

Videónk is van! Nézzen szét a piacon!

És nézze meg a Szeged Televízió híradós riportját is!