Petőfitelep: most csak a százéveseké a világ! – öt percre Petőfitelep elfoglalta a szegedi belvárost

Villámcsődülettel, flash mobbal emlékeztek a petőfitelepiek városrészük születésének századik évfordulójára csütörtökön délután ötkor a Dugonics téren.
Bod Péter

2022. május 26. 18:08

Petőfitelep: most csak a százéveseké a világ! – öt percre Petőfitelep elfoglalta a szegedi belvárost

A történelmi dokumentumok szerint éppen száz éve jött létre Szeged akkori teljesen új városrésze, Petőfitelep, és erre emlékeztek az ott lakók csütörtökön délután a Dugonics téri szökőkútnál.

 

Azt már nagyjából fél órával a flash mob várható, 17 órás kezdése előtt sejteni lehetett, hogy valami nagy dolog készülődik, mert az amúgy is forgalmas helyen rengetegen gyülekeztek.  

 

A tömegben feltűnt Szénási Róbert, a városrész önkormányzati képviselője, aki kicsiny, de mint kiderült annál fontosabb feladatot kapott a műsorban. A tér közepén felállított hintaszékhez kísérte Petőfitelep legidősebb lakóját, Zámbori Ferencnét, majd kinyitotta hatalmas bőröndjét és néhány kendőt nyújtott át a hozzá siető fiataloknak.

 

Ez volt a jel, amire a flash mob fehér felsőbe, sötét alsóba bújt szereplői beszaladtak a tér közepére és táncba kezdtek. A táncolók folyamatosan újabbakkal egészültek ki, egészen addig, amíg elérték, hogy a tánckar nagyjából száz főből álljon.

 

 

Megtudtuk, két komoly próba előzte meg a petőfitelepiek alkalmi tánckarának Dugonics téri bemutatóját, ami a koreográfia összetettsége miatt érthető. Az idén százéves születésnapját ünneplő városrészből nagyon sokan kísérték el a fellépőket a belváros szívébe, és a több száz fős közönség a közel ötperces műsor után óriási tapssal jutalmazta a táncosokat.

 

Ezt követően a tánckar tagjai közös fotóra összeálltak a rektori hivatal bejárata elé. A flash mob szervezője a városrész művelődési házának munkatársai voltak.  

 

Jó mulatság volt. Pedig ez a városrészi ünnep alighanem csak most kezdődik.