Petőfi emlékverseny szegedi nyugdíjasoknak: tizennégy csapat versengett ajándékutalványért, borhűtőért

A Millenniumi Kávéház adott otthont annak a Petőfi-emlékversenynek, amit a költő születésének 200. évfordulója alkalmából szervezett a Petőfi-telepi Művelődési Ház.
Miszlai Dorina

2023. január 16. 17:15

Petőfi
emlékverseny szegedi nyugdíjasoknak: tizennégy csapat versengett
ajándékutalványért, borhűtőért

Az intézmény már több, mint tíz éve szervez irodalmi vetélkedőket: mindig akkor, amikor valamilyen neves irodalmár évfordulóját ünnepeljük: volt már

  • József Attila-,
  • Móra Ferenc-, illetve
  • Radnóti-verseny is,

tavaly Mikszáth-versenyen mérettethették meg magukat a csapatok. 

 

A jelentkezők a város nyugdíjasklubjaiból, nótaköreiből érkeztek, voltak közöttük visszatérő csapatok, akik minden versenyen ott vannak, de olyan nyugdíjasok is kipróbálták magukat a rendezvényen, akik nem tagjai a kluboknak, illetve, aki a küzdelemben nem akart részt venni, az szemlélőként ugyanúgy részese lehetett a programnak. 

 

 

A versenyre már december elejétől lehetett jelentkezni öt fős csapatokban indulhattak a versenyzők; a rendezvény szervezői felkészülési anyaggal is ellátták őket. Idén – az eddigiektől eltérően – nem a Petőfi-telepi Művelődési Ház, hanem a Millennium Kávéház adott otthont a tizennégy csapat küzdelmének. A legjobban teljesítő együttes könyvutalvánnyal, kerámia borhűtővel és ajándékjeggyel lesz gazdagabb, amit a Művelődési Ház programjain tudnak beváltani a nyertesek.

 

Az eredményhirdetést követően a Dóm téren található Petőfi-szobrot koszorúzták meg, míg kedden a Petőfitelepen található Petőfi-szobrot koszorúzzák meg a versenyzők és a szervezők, ezzel tisztelegve a névadó előtt.