Petíciót indít a DK a katás adózás megszüntetése ellen

Szerintük, ha a kormány megszünteti ezt az adózási formát, több ezer kisvállalkozás mehet szinte azonnal csődbe.
Kovács M. Norbert

2022. május 29. 19:35

Petíciót indít a DK a katás adózás megszüntetése ellen

A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít, hogy a kormány ne szüntesse meg a katás adózást, jelentette be a párt frakciószóvivője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

 

Kálmán Olga szerint az elmúlt napokban Varga Mihály pénzügyminiszter és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is elismerte, hogy a kormány a katás adózás eltörlését fontolgatja. Ha a kisvállalkozók legkedvezményesebb adózási formáját kivezetik, az egyenlő a jelentős adóemeléssel és a megszorítással, fogalmazott a frakciószóvivő, aki hozzátette, emiatt több ezer kisvállalkozás mehet gyakorlatilag azonnal csődbe.

 

Ez az adóemelés nyilván annak a fideszes megszorító csomagnak a része, amit a héten kezdett bejelenteni „Orbán Viktor törvénytelen kormánya”, mondta az ellenzéki politikus.

 

Kálmán Olga szerint a DK elutasítja a Fidesz megszorításait és adóemeléseit, és nem fogják tétlenül nézni, hogy a Fidesz a legkisebb magyar vállalkozásokkal, egyéni vállalkozókkal, a kis- és családi vállalkozásokkal fizetteti meg elhibázott gazdaságpolitikája árát. Ha a kormány a vállalkozásokat akarja sarcolni, akkor „forduljon a saját oligarchái felé”, javasolta a politikus.

 

Kálmán Olga teljes sajtótájékoztatója itt nézhető meg: