Petíció indult Demeter Szilárd lemondásáért

160 aláíró, köztük több közéleti szereplő kezdeményezésére indult petíció, hogy az Európát Soros György gázkamrájának nevező Demeter Szilárd mondjon le a magyar kulturális életben viselt pozícióiról.

2020. november 29. 18:55

Petíció indult Demeter Szilárd lemondásáért

„Alulírottak, mint Magyarország és az Európai Unió állampolgárai, a leghatározottabban visszautasítjuk Demeter Szilárd kormánybiztosnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának, a magyar kormány hivatalos képviselőjének 2020. 11. 28-án megjelent írását, amelyben Soros Györgyöt Hitlerhez, a liberális, azaz szabadelvű embereket pedig a nácikhoz hasonlítja.”

 – kezdik a petícióhoz csatolt nyílt levelüket, amelyet bárki elolvashat, illetve aláírhat az aHang.hu oldalon.

„Az alapvető emberi és isteni törvények, parancsolatok, a jogállamiság és a Magyarország által is elfogadott európai és nemzetközi rendelkezések alapján követeljük, hogy azonnal mondjon le minden közéleti funkciójáról, vonuljon ki a magyar közéletből!

Ezt elvárjuk minden olyan politikustól és képviselőtől is, aki ezzel az életellenes és embertelen szöveggel azonosulni tud.” – követelik a levél aláírói.

Az aláírók között olyan értelmiségieket, művészeket és közéleti szereplőket találni, mint Dés László, Parti Nagy Lajos, Gálvölgyi János, vagy Jávor Benedek és Karácsony Gergely.