Péntektől szabad a pálya a Stefánián: visszakapják az autósok a Belvárosi hídra vezető utat

Pénteken visszakapják az autósok a Stefánia park melletti szakaszát és a megújult színházi körforgalmat, ezt követően új forgalmi rend lép életbe: a Belvárosi hídra a jövőben már nem lehet a Deák Ferenc utcáról felhajtani.
Rafai Gábor

2021. december 16. 15:32

Péntektől szabad a pálya a Stefánián: visszakapják az
autósok a Belvárosi hídra vezető utat

– Több mint fél éve zajlik az Oskola utca és a Stefánia felújítása, lassanként pedig már láthatjuk is az eredményeket. Néhány hete már visszakapták az Oskola utcát az autósok és a kerékpárosok, szinte a végleges forgalmi rend szerint működik már a hídfőben a csomópont is. A közlekedés szempontjából a legsúlyosabb fennakadást okozó beruházási elem, a Stefánia és a színház melletti körforgalom is újból járható lesz péntektől az autósoknak. – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón csütörtökön Nagy Sándor. 

 

A városfejlesztési alpolgármester beszélt arról is, a program részeként kicserélték a területen a víziközműveket, ezt követően teljesen megújult az útburkolat, a körforgalomban a szegélyeket pedig hozzáigazították az új forgalmi rendhez.

 

Várhatóan pénteken délután közlekedésre alkalmas ideiglenes burkolattal, a kivitelező visszaadja a forgalomnak a színházi körforgalmat és a Stefánia park melletti szakaszát.

 

 

A KRESZ-táblák is kikerülnek, az útburkolati jeleket azonban az időjárástól függően csak később festik fel.

 

A munkálatok előreláthatólag januárban folytatódnak, addig a Stefánián és mellékutcáiban az eredeti forgalmi rend érvényes. A Híd utcán és mellékutcáiban teljes egészében az új közlekedési rend lép életbe: a Belvárosi hídra csak a Stefániáról lehet balra felkanyarodni, ebben a csomópontban az Újszeged felé közlekedők a korábbinál kétszer hosszabb ideig kapnak zöldet. A Deák Ferenc utcából ugyanakkor megszűnik a balra, a híd felé kanyarodás. 

 

A kivitelező tervezetten és időjárástól függően karácsonyig dolgozik még az Oskola utcai járda építésén: a Tisza felőli oldal elkészült, a belváros felőli oldalon jelenleg is folyik a munka.

 

 

A projekthez kapcsolódó munkálatok a jövő évben folytatódnak és 2022 nyarára készülnek el. 

 

Murphy törvénye a Híd utcánál is bejött

 

Alighogy elkészült a Híd utca új burkolat, máris fel kellett bontani. Az arra járók láthatják, a Tündérkonyha felőli oldalon húsz-harminc méteren a szakemberek feltörték a betont és mély árkot ástak. 

 

 

Megtudtuk, nem az útfelújítás minőségével volt gond, egyszerű csőtörésről van szó. A Híd utcai beruházásnak ezen a szakaszon ugyanis nem volt része a vízközmű cseréje, az előírt munkákat a kivitelező hibátlanul jó minőségben elvégzete, majd levonult a munkaterületről. A földben húzódó vízvezetékcső pedig ekkor látta elérkezettnek az időt, hogy eltörjön.

 

Nagy Sándor alpolgármestertől megtudtuk, a kivitelezők úgy tájékoztatták, karácsonyig betemetik az árkot, ideiglenesen helyreállítják az útburkolatot is, majd az év végi ünnepek után visszaállítják a végleges burkolatot is.

Címlapon

mutasd mind