Pénteken Semmelweis-nap és köztisztviselők napja: zárva lesznek a háziorvosok, a szakorvosi rendelők, a polgármesteri hivatalok és még sok minden (frissítve)

A kormányablakok viszont nyitva lesznek.
Kovács M. Norbert

2022. július 01. 07:34

Pénteken Semmelweis-nap és köztisztviselők napja: zárva lesznek a háziorvosok, a szakorvosi rendelők, a polgármesteri hivatalok és még sok minden (frissítve)

Július elsején tartják a Semmelweis-napot, azaz az egészségügyi dolgozók napját, így pénteken zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelőintézetek, a védőnői szolgáltatok, és a legtöbb gyógyszertár is. Az ellátást az egészségügyi szolgáltatók ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a kórházi ellátásra is.

 

Szeged TV úgy tudja, hogy a Semmelweis-nap ellenére Szegeden sok patika mégis kinyit pénteken, így például nyitva lesz a nyitóképünkön látható Pingvin Patika is az Anna-kúton. Tehát, akinek gyógyszerre lenne szüksége, biztosan hozzá tud majd jutni. A 24 órában nyitva tartó, és az ügyeletes gyógyszertárak címét, telefonszámát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet holnapján lehet megtalálni.

 

Pénteken a polgármesteri hivatalok irodái sem lesznek nyitva, hiszen köztisztviselők napja lesz, így nem fogadnak ügyfeleket. 

 

A kormányablakok ugyanakkor a Miniszterelnökség tájékoztatása alapján a megszokott nyitvatartási időben fogadják az ügyfeleket, és az adóhivatal irodái, ügyfélszolgálatai is nyitva lesznek.

 

A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, „az anyák megmentője” születésnapján, július 1-jén tartanak.