Pénteken kigyúlnak a fények, kezdődik a Szegedi Karácsonyi Hetek!

Idén a Dóm téri lesz a központi helyszín, de Dugonics tér, a Klauzál tér és a Széchenyi tér is várja a kilátogatókat egészen december 24-éig.
Garai Szakács László

2021. november 24. 13:55

Pénteken kigyúlnak a fények,
kezdődik a Szegedi Karácsonyi Hetek!

– Minden verzió jobb, mint a védettségi igazolványhoz kötött, kerítés mögötti adventi készülődés, ezért ezt szem előtt tartva terveztük meg az év végi eseményt– mondta Rácz Attila, a huszonkilenc napos karácsonyi programsorozatot szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője. – Az érvényben lévő – rendezvényekre vonatkozó korlátozásokat tartalmazó – kormányrendeletek mellett a vírus újabb, egyre erősödő hullámra is figyelemmel kellett lennünk.

 

Miután Szeged önkormányzata bejelentette, hogy idén online térbe költözteti az adventi gyertyagyújtást, úgy döntöttek, hogy nem rendeznek tűzzsonglőr bemutatót és fényfestést hétvégenként a Dóm téren. – A kilátogatók, a közreműködők és a dolgozók egészsége mindennél fontosabb, ezért ez a három programelem most elmarad, de bízunk benne, hogy jövőre be tudunk pótolni mindent – tette hozzá Rácz Attila.

 

 

Az ünnepi programsorozat pénteken kezdődik egy látványos felvonulással, a vándormuzsikus gólyalábasok 16:30-kor indulnak a Széchenyi térről a Dóm térre. Majd az ünnepi fények felkapcsolásával hivatalosan is kezdetét veszi a december 24-éig tartó Szegedi Karácsonyi Hetek.

 

 

  • Idén a Dóm téren kapnak helyet a kézművesek és a kereskedők, akik számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándék ötlettel várják a kilátogatókat.
  • A vendéglátósok forralt borral, teával, lepénnyel, kürtőskaláccsal és más finomságokkal készülnek.
  • A Dóm téren a fűtött Mesés Kastély minden nap ingyenes programokkal várja a családokat, lesznek táncházak, zenés produkciók, kézműves foglalkozások és mesefilm vetítések is.

 

Szintén a Dóm téren található péntektől a szalmalabirintus, amely évek óta hatalmas népszerűségnek örvend a gyerekek körében.

 

– Aki óriáskerekezni szeretne, annak a Dóm tér–Dugonics tér–Klauzál tér–Széchenyi tér útvonalat ajánljuk, ami egy kellemes gasztroséta is egyben, hiszen a felsorolt helyeken különféle ínycsiklandó ételek és forró italok várják a kilátogatókat. Látnivalókban sem lesz hiány, séta közben találkozhatunk a világító óriás rénszarvassal, a feldíszített szánról integető mikulással, de megnézhetjük a város 14 méter magas karácsonyfáját is – mondta Rácz Attila.

 

 

A Szegedi Karácsonyi Hetek a helyszíneire kézfertőtlenítő pontokat helyeznek ki, melyek használatára minden kilátogatót kérnek. A november 20-ától érvényes kormányrendelet értelmében zárt térben, így a Dóm téri Mesés Kastélyban hat éves kortól kötelező a maszk használata.

Címlapon

mutasd mind