Pelé életéért küzdenek az orvosok

A múlt héten került kórháza a világhírű focista Pelé. Az áttétes daganattal küzdő egykori sztár gyakorlatilag végstádiumba került, és a fájdalmai enyhítésére kap kezelést.
Vass Imre

2022. december 03. 16:45

Pelé életéért küzdenek az orvosok

Kórházba kerülését követően a brazil válogatott is üzent Pelének, aki akkor azt válaszolta, csak a megszokott havi kezelése zajlik. Azonban a hírek szerint ez gyakorlatilag palliatív kezelést jelent – írta meg a spotal.hu.

 

Ennek a kezelésnek a célja nem a gyógyítás, hanem az, hogy a betegnek a lehető legmagasabb életminőséget biztosítsák. Ezt akkor szokták használni, amikor a beteg nem reagál a gyógyító célú kezelésekre, és már csak a fájdalom enyhítése a cél. Ez semmi jót nem jelent a vastagbélrákkal küzdő Pelé számára, aki mára már végstádiumba került, és a fájdalmai enyhítésére kap kezelést.

 

A háromszoros világbajnok Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizálták a betegséget és meg is műtötték. Azóta állapota folyamatosan változott, voltak jobb és rosszabb periódusai, azonban a legutóbbi időben stabil volt. Az Egyesült Államokban élő lánya szerint nincs közvetlen életveszélyben.

Címlapon

mutasd mind