Pegadógussztrájk: az Emmi továbbra is a tanárokat fenyegeti ahelyett, hogy a minisztériumot is elérő korrupciós ügy részleteit vizsgálná

Tényleges retorzió még nem ért egyetlen tanárt sem a múlt heti sztrájk miatt, de volt olyan pedagógus, akinek azt üzenték: jobb, ha keres egy jó ügyvédet – ezt a PDSZ országos választmányi tagja mondta az ATV Híradójának. Az ellenzék úgy látja: az Emberi Erőforrások Minisztériumának a tanárok vegzálása helyett inkább nyilvánosságra kellene hozni a tárcát is érintő korrupciós ügy részleteit.
Kékes Viktória

2022. február 07. 11:14

Pegadógussztrájk: az Emmi továbbra is a tanárokat fenyegeti ahelyett, hogy a minisztériumot is elérő korrupciós ügy részleteit vizsgálná

A múlt hét hétfőn megtartott két órás pedagógussztrájk résztvevőit több iskolában is retorzióval fenyegette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Nagy Erzsébet, a Pedagógus Demokratikus Szakszervezet országos választmányának tagja az ATV Híradójának azt mondta:

 

 

Tényleges pedagógussal szembeni retorzióról hozzánk még nem érkezett hír. Olyan viszont igen, hogy keressenek maguknak egy jó ügyvédet, mert ennek fegyelmi következménye lesz.

 

Az ellenzék úgy látja, az oktatásért (is) felelős Emminek a tanárok vegzálása helyett inkább nyilvánosságra kellene hoznia a minisztériumot is érintő korrupciós ügy részleteit.

 

 

Sajtóhírek szerint, a korrupciós botrányba belebukott volt igazságügyi államtitkár, Völner Pál segítséget kapott a minisztériumtól azért, hogy egy oktatási intézmény büntetését elengedhessék, valamint megtarthassa működési engedélyét.

 

Kunhalmi Ágnes kizártnak tartja, hogy az ügyről ne tudtak volna többek között a miniszterek és az államtitkárok. Az MSZP oktatáspolitikusa szerint felvetődik a kérdés, hogy indítottak e belső vizsgálatot az ügyben, és hogy a kenőpénzekből kik kaptak.

 

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa  szerint egyértelmű, hogy a történtekért Orbán Viktor a felelős:

 

Nyilvánvaló, hogy az elmúlt 12 évben a kormány teljes tevékenysége egy, az államot leuraló bűnszervezet kiépítésére irányult. Ezek után teljesen egyértelmű, hogy Orbán Viktor, aki nyilvánvalóan tud mindenről, a felelős ezért a botrányért.

 

 

Az ATV az ügyben megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Azt szerették volna kideríteni,

  • hányan érintettek a minisztériumon belül a Völner-Schadl botrányban;
  • mikor hozzák nyilvánosságra az ügy részleteit.

Ezekre a kérdésekre nem kaptak választ, de az Emmi azt közölte velük, hogy a sztrájktárgyalások folytatása nincs napirenden, jelenleg a jogi eljárást kell lezárni.