Pedagógus-demonstráció a Lófaránál: átadták a petíciót, de magát az átadást nem láthattuk, az alapvető jogok biztosának megbízottja nem engedte be a sajtót az épületbe

Október 5-én országos általános pedagógussztrájk lesz. Ennek része az is, hogy szerte az országban a tanárok képviselői felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának hivatalait, hogy átadják petícióikat. Szegeden ez ma volt, személyesen ma lehetett átadni a követeléseket.
Pedagógus-demonstráció a Lófaránál:
átadták a petíciót, de magát az átadást nem láthattuk, az
alapvető jogok biztosának megbízottja nem engedte be a sajtót az
épületbe

Az oktatás világnapjára hirdetett a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete országos egységes sztrájkot. Ennek első lépése volt a ma délutáni demonstráció a Magyar Ede téren, ahol Tarnay Attila, a Pedagógusok Szakszervezete Csongrád-Csanád Megyei Szervezete megyei elnök és Bedő Katalin, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanára, a Pedagógusok Szakszervezete titkára mondott beszédet.

 

 

Majd a beszédek végeztével a demonstrálók átvonultak a Gogol utcába, a Gogol Centerhez, ahol az Alapvető Jogok Biztosának szegedi hivatala van, ám ott felkészülve várták a sajtót: a biztonsági őr kitessékelt minket, még éppen hallottam, hogy azt mondják a lift mellett, „a sajtó nem jöhet”. Ezután volt egy közepes üzemi zaj, majd megvártuk, amíg Tarnayék kijöttek az épületből. Elmondták, hogy átvették a petíciójukat, kaptak egy igazolást is az átvételről, valamint ígéretet arra, hogy azokat el is juttatják Kozma Ákos ombudsmanhoz.

 

A holnapi sztrájk idején két iskola köré biztosan vonnak élőláncot:

  • a Deák-gimnáziumot és
  • a Gábor Dénes-technikumot

s körbeállják szerda reggel.

 

Nézzék meg a demonstrációt!