Pécsett beoltottak egy 102 éves férfit – negyedszer

Harminc ember már kapott újabb emlékeztető oltást Magyarországon.
Garai Szakács László

2022. január 16. 18:25

Pécsett beoltottak egy 102 éves
férfit – negyedszer

Most, hogy pénteken a miniszterelnök az 1968-as új gazdasági mechanizmus felélesztése mellett elmondta azt is a Kossuth Rádió reggeli hangjátékában Nagy Katalin mikrofonállványnak, hogy ő, Orbán N. O. T., azaz

 

negyedik oltást támogató

 

Viktor támogatja a negyedik oltást, elkezdték azt alkalmazni.

 

 

Sebestyén Andor közlése szerint az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) kérte az oltási programban résztvevő fekvőbeteg-ellátó intézményeket, hogy január 15-étől biztosítsák a kórházi oltóhelyeken a negyedik oltás felvételének lehetőségét, amennyiben a harmadik oltástól számítva legalább négy hónap eltelt és a páciens háziorvosa vagy az oltóorvos azt indokoltnak tartja.

 

Az elnök szólt arról, hogy a negyedik oltás lehetőségéről már a bejelentést megelőzően is komoly – telefonos, e-mailes – érdeklődés indult meg náluk a baranyai páciensek részéről. Már az első nap – az egyébként oltási akciónapnak számító – szombaton is mintegy harminc ember, köztük egy 102 éves férfi vette az emlékeztető oltást.

 

Sebestyén Andor elsősorban a 60 éven felülieknek javasolja az újabb adag felvételét. Különösen fontosnak nevezte, hogy beoltassák magukat azok az idősebb korban lévők, akik egy vagy több krónikus betegségben – például szív és érrendszeri betegségben, krónikus tüdőbetegségben, cukorbetegségben, daganatos betegségben – szenvednek és az elsők között kapták meg a harmadik dózist.

 

A szakember arra számít, hogy a következő napokban, hetekben a harmadik oltások indulásakor tapasztalható forgalom mutatkozik majd a pécsi kórházi oltópontokon, egyúttal abban is bízik, hogy az idősebb hozzátartozóikat kísérők közül is felveszik a védőoltások számukra aktuális – akár első – dózisát.

 

Sebestyén Andor közölte: a januári csütörtöki, pénteki, szombati oltási akciónapokon erre előzetes regisztráció nélkül is mód nyílik.

 

(MTI)