Pecsenyével és forralt borral köszöntötték idén a tavaszt Tápén

Minden egyéb az idén is úgy zajlott, mint az elmúlt négy alkalommal: a nevezett csapatok a verseny előtti napon felvették a szervezők biztosította két liter bort és két kiló húst, amit sokan már a szombati versenynap előtt alaposan bepácoltak valamilyen titkos házi recept szerint.
Idén az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt. Nem volt igazán hideg, és lélekmelegítőre sem lett volna nagy szükség, de a hagyomány az hagyomány, így most is pálinkakóstolással indult a nap.
Reggel kilenc óra után előkerültek a sütőtárcsák, a házilag fabrikált grillezők, pecsenyesütők és indulhatott a verseny.
– Idén közel egy tucat csapat jelentkezett, közülük került majd ki a nap végére az első három helyezett, akik arany-, ezüst- vagy bronztányért kaphatnak, a legjobb forralt bor készítők pedig kupákat nyerhetnek – mondta Terjékné Kaposi Andrea, a Heller Ödön Művelődési Ház igazgatója.
– A mostani, évnyitónak is nevezhető Pecsenyesütő és forralt bor nap jól illeszkedik a tápéi–petőfitelepi–baktói éves programok sorába – mondta el Szécsényi Rózsa, a városrész önkormányzati képviselője. Ezt követi majd a májusi Gyereknap, a júliusi Falunap és Tarhonyafesztivál, az októberi Tápéi búcsú, és a karácsonyi ünnepségsorozat.
A program létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy túlélte a Covid-járvány több hullámát, az energiaválságot és mindössze csak egyetlen évben maradt el.
Azt ígérik, jövőre visszakerül a megszokott helyére, azaz február végén egyszerre sütik majd a pecsenyét és égetik el kiszebábot Tápén.