PDSZ: országos, egységes sztrájk október 5-én, Szegeden már október 4-én lesz ehhez kapcsolódó megmozdulás

Az oktatás világnapjára hirdette meg a tiltakozást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.
Garai Szakács László

2022. szeptember 25. 08:45

PDSZ: országos, egységes sztrájk
október 5-én, Szegeden már október 4-én lesz ehhez kapcsolódó
megmozdulás

Pénteken ülést tartott a PDSZ országos választmánya ahol eldöntötték, a gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen kijelölnek napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívják az oktatásban dolgozókat.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Facebook-oldalán közölte,

 

„első alkalommal 2022. október 5-ére – az Oktatás Világnapjára – országos, egységes sztrájkot hirdetünk. Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát. A sztrájkot legkésőbb szeptember 28-án szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 30-án 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát.”

 

De nemcsak erre készül a PDSZ: a Pedagógusok Szakszervezetével közös delegációjuk felkeresi az Alapvető Jogok Biztosának hivatalait, hogy átnyújtsák ott az összegyűjtött panaszokat. Szegeden, Debrecenben és Székesfehérváron már október 4-én, egy nappal a sztrájk előtt megteszik ezt, ennek roppant egyszerű oka van: aznap van ügyfélfogadás az Alapvető Jogok Biztosánál. Október 5-én a budapesti, a győri, a miskolci és a pécsi irodákat keresik fel ugyanezért.

 

Október 5-én 17 órakor a PDSZ részt vesz a diákok által meghirdetett Hídfoglalás a tanárokért eseményen a Jászai Mari téren, Budapesten. Onnan a demonstrálók este 7-kor átmennek a Kossuth térre a Tanítanék és noÁr által szervezett szolidaritási koncertre.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind