Pastor hisz abban, hogy idén bajnok lehet a Szeged

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője többek között a koronavírus járvány által okozott gondokról, a bajnokságról, a Magyar Kupában elsőség megvédésről és saját jövőjéről is beszélt a Szeged Televízió Aréna című műsorában.

2021. február 10. 06:05

Pastor hisz abban, hogy idén bajnok lehet a Szeged

Nagy menetelés vár a csapatra, hisz februárban 8 mérkőzést is játszanak. Ebből a Cegléd elleni bajnoki mérkőzésen nyertek, azonban a Bajnokok Ligájában a PSG győzni tudott Szegeden. A spanyol trénerrel még a BL-összecsapás előtt beszélgettek.

A koronavírus járvány sok nehézséget okozott a csapatnak, többször is karanténba kellett vonulniuk a játékosoknak. Ez meg is látszik rajtuk, ezért az alapoktól kezdték el az edzéseket és azokat az elemeket gyakorolják elsősorban, ahol többet hibáznak – mondta Pastor. A soron következő mérkőzéseket arra akarják használni, hogy visszatérjenek a megfelelő szintre és jobban működjön a gépezet.

A tavalyi év kapcsán a vezetőedző elmondta, senki sem foglalkozik azzal, milyen állapotban van a csapat, hány beteg van, ki a koronavírusos, mindenki az eredményt várja. „Sajnos több dolog nem úgy jött össze, ahogy szerettük volna, de ebből is tanulni kell” – tette hozzá.

Pastor szerint ez elmúlt hónapok eseményeinek köszönhetően nincs olyan szinten a csapat, mint előtte volt, nem tudtak megfelelő munkát végezni a játékosok és ennek eredménye most látszik. Azonban abban bízik, ha sokat játszanak, akkor jönnek az eredmények és visszatér a csapat önbizalma is.

A tréner a hazai pontvadászattal kapcsolatban úgy fogalmazott: „Biztosan meg tudjuk nyerni a bajnokságot. El kell jutni a döntőig, ahol két meccset játszunk mindenkivel. Veszélyes csapat vagyunk.” A Magyar Kupában pedig a cím megvédése a cél – tette hozzá.

Az érkező játékosokról nem sokat mondott, mivel megfogalmazása szerint csak a jelenlegi szezonra fókuszál. Azt azonban elárulta, jönnek még új játékosok a csapathoz. Saját jövőjével kapcsolatban konkrétumot nem mondott, de arra utalt, hogy hosszabb távra tervez Szegeden.

A Juan Carlos Pastorral késztett teljes interjút itt megnézhetik: