Parragh László primitív, homofób megjegyzést tett az országos szakképzési tanévnyitón

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Csongrádon felelt csillagos ötösre az Orbán-kormány melegellenes retorikájából.

2021. augusztus 31. 11:43

Parragh László primitív, homofób megjegyzést tett az országos szakképzési tanévnyitón

Nem szeretné, ha a kisfiát egy olyan tornatanár segítené fel a kötélre, aki egyébként a fiúkat szereti – ezt mondta ma Parragh László Csongrádon, a Szentháromság téren tartott tanévnyitó ünnepségen

– derült ki a Szeged Televízió híradós anyagából.

Az iparkamara elnöke egészen pontosan így fogalmazott:

„Erős vívódás volt bennem a hétvégén, hogy ezt szóba hozzam-e, nehogy elrontsam az ünnep hangulatát [...] Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.”

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete erre úgy reagált:

elképesztően primitív és műveletlen beszólás. Hozzátették: az a bűn, ha akár egy hetero-, akár egy homoszexuális felnőtt abuzál, zaklat egy gyereket, nem pedig a nemi irányultság.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete országos ügyvivője a Szeged Televíziónak azt mondta: 

„Még mindig nincs szó a béremelésről, a túlmunkák kifizetéséről, hanem helyette van ez a nem létező probléma és ez az elképesztően műveletlen, primitív beszólássorozat, ami most már ezek szerint eljutott a pedagógusok nemi identitásáig. Akkor jelezzen bárki is problémát, hogy ha tényleges abúzusra kerülne sor, az a tilos és nem az, hogy bárkinek, bármilyen felnőttnek nemi irányultsága legyen.”

– utalt a kormányzati szereplők homofób megnyilvánulásaira is a szakszervezeti ügyvivő.

A szakszervezet arra is felhívta a figyelmet, ha egy tanártól megkérdezik egy iskolában, hogy milyen a nemi identitása, az egyértelműen törvényellenes, ezt utasítsa vissza és jelezze, ha ilyesmi történne.

A Szeged Televíziónak egyébként Palkovics László innovációs és technológiai minisztert megerősítette, helyesnek tartja a pedofiltörvényt. Szerinte „az a törvény, amit a magyar Parlament elfogadott, 18 éves kor alatt bízzuk a szülőkre, hogy hogyan gondolják a gyerekeik nevelését, az egy helyes irány”.

Csakhogy Parragh kijelentése nem a szexuális nevelésről szól, hanem egyértelműen összemossa a homoszexualitást a gyerekek szexuális zaklatásával, ami alkalmas közösség elleni izgatásra is.

Az Európai Bizottság egyébként azonnal kötelezettségszegési eljárás indított a homofóbtörvény elfogadásakor, mert az összemossa a pedofíliát a homoszexualitással.

A Szeged Televízió Parragh László kijelentéséről készített híradós anyagát ide kattintva lehet megnézni.