Olimpiai attasé lesz Deutsch Tamás unokaöccse a párizsi magyar nagykövetségen (frissítve)

Huszonnégy éves, nem rendelkezik külszolgálati tapasztalattal, de ez nem akadálya annak, hogy hamarosan elfoglalja a párizsi magyar konzul álláshelyét Deutsch Domonkos, a Fidesz Európai Parlamenti képviselőjének, Deutsch Tamásnak az unokaöccse. Kiderült azonban, hogy nem konzulként, hanem olimpiai attaséként teljesít majd szolgálatot a francia fővárosban.
Bod Péter

2022. augusztus 17. 16:43

Olimpiai attasé lesz Deutsch Tamás unokaöccse a párizsi magyar nagykövetségen (frissítve)

„A Szabad Európa állításaival ellentétben Deutsch Domonkos nem tartós külszolgálatra megy Párizsba, hanem a Sportdiplomáciai Főosztály által delegált olimpiai attaséként teljesít majd szolgálatot a 2024-es játékokon, amelyet követően újra Budapesten folytathatja a munkát” - olvasható a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatójában. 

 

Korábban írtuk:

 

Alig nyolc hónapja dolgozik Deutsch Domonkos a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahova a Szabad Európa szerint kifejezetten a tárcavezető Szijjártó Péter kérésre vették fel.

 

Már a minisztériumi belépője is sajátosra sikerült, mert azonnal vezető kormánytanácsosként foglalkoztatták, és nem gyakornokként. A hírt közlő Szabad Európa cikkében úgy fogalmaz: hosszú évekig kell valakinek a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgoznia ahhoz, hogy külszolgálatra küldjék.

 

Mint látjuk, ettől különbözik Deutsch Domonkos esete, aki villámgyors karriert tudhat már most maga mögött, annak ellenére, hogy mindössze huszonnégy éves.

 

A párizsi konzul felkészítése már zajlik – értesült a Szabad Európa.