Papp Renáta, a korábbi alpolgármester lett Ásotthalom új polgármestere, Mártélyon Ambrus István, Lázár János egykori sofőrje lett a befutó

Időközi választásokat tartottak a megyében a hétvégén.
Kovács M. Norbert

2022. augusztus 08. 10:40

Papp Renáta, a korábbi alpolgármester lett Ásotthalom új polgármestere, Mártélyon Ambrus István, Lázár János egykori sofőrje lett a befutó

Az Ásotthalmon 2019 óta alpolgármesterként dolgozó Papp Renáta független, de a Mi hazánk támogatásával induló jelöltet választották a település polgármesterének vasárnap. A mintegy négyezer lakosú Csongrád-Csanád megyei nagyközségben azért kellett választást tartani, mert Toroczkai László, az eddigi polgármester a Mi Hazánk listájáról áprilisban országgyűlési mandátumot szerzett, és ez a tisztség összeférhetetlen a polgármesteri poszttal.

 

A valasztas.hu adatai szerint az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Mi Hazánk támogatásával induló Papp Renátára 623-an, Bardócz Csabára (független) 367-en, Szatler Tatjánára (Megoldás Mozgalom) 60-an, Magyar Gáborra (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) 16-an, Greller Zsuzsannára (független) 11-en szavaztak, írja a hvg.hu.

 

Mártélyon is szavazás volt a hétvégén, itt pedig Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek, aki korábban sokáig Lázár János sofőrje volt, jegyzi meg róla a lap. A Hódmezővásárhely melletti, kb. 1300 lakosú községben azért rendeztek időközi választást, mert április 27-én a képviselő-testület a feloszlásáról döntött. A valasztas.hu szerint az érvényesen szavazók közül a függetlenként, de a Fidesz-KDNP támogatásával induló Ambrus Istvánra 407-en, a települést 2019 óta irányító, szintén független Putz Anitára pedig 199-en szavaztak.

 

(Nyitókép: Papp Renáta, Ásotthalom új polgármestere. Fotó forrása: moranettv.hu)

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind