Papp Bence a Témában: Valaki nem mond igazat a modellváltásról

A Veritas Virtus Libertas csoport csütörtökön demonstrációt tartott a Dugonics téren a Szegedi Tudományegyetem átalakítása ellen. Az egyetemi polgárokat képviselő szervezet egyik tagja, Papp Bence volt Balogh Judit vendége a Témában szerdán.

2021. február 04. 12:36

Papp Bence a Témában: Valaki nem mond igazat a modellváltásról

Az egyetemi hallgató arra hívta fel a figyelmet, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium és Rovó László rektor kommunikációja ellentmond egymásnak. Szerdán Szegedre érkezett Stumpf István, a felsőoktatási intézmények modellváltásáért felelős kormánybiztos, aki a Szeged Televízónak úgy nyilatkozott, minden felsőoktatási intézmény több forrásban fog részesülni, nem csak az alapítványi egyetemek.

Az SZTE rektora ezzel szemben arról beszélt az átalakításról szóló pénteki szavazás előtt, hogy ha az egyetem nem vállalja az átalakulást, akkor kevesebb pénzből kell majd gazdálkodnia.

A beszélgetés során szóba került Szajbély Mihály rektorhoz intézett panasza is a szenátusi szavazás során elkövetett szabálytalanságokról – a professzor levelére a 24 órás határidő leteltével sem érkezett még válasz. Papp Bence szerint az egyetemi vezetés nem akart elhamarkodott döntést hozni, amíg a kormánybiztos nem mondja meg nekik, mit válaszoljanak ebben a feszült helyzetben.

„Az egyetemi vezetőség kommunikációja azonban sok kívánni valót hagy maga után. Ahogyan az lenni szokott, sajnos sem a hallgatók, sem a többi egyetemi polgár nem értesült arról, mi hangzott el a Stumpf Istvánnal folytatott egyeztetésen” – mondta el Papp Bence.

Tovább olvasom